Nintendo patenteert controller met schouder-scrollknoppen; mogelijk voor Nintendo NX?

Begin dit jaar liet Nintendo al weten dat het werkt aan een nieuwe console, die voorlopig door het leven gaat onder de naam Nintendo NX. We weten momenteel nog vrijwel niets over deze console, maar een nieuw patent toont mogelijk een eerste glimp van de nieuwe controller.

Nintendo diende het patent in februari al in, maar pas deze week kwam iemand het online tegen. Op de meegeleverde tekeningen zien we een touchscreen-controller die sterk doet denken aan de Wii U GamePad, al beschikt deze controller over slechts twee knoppen.

Daarnaast zijn de beide schouderknoppen scrollbaar. Je kunt ze met de wijsvingers van beide handen bedienen, of met je duim wanneer je de controller verticaal vasthoudt (als een boek).

Eind vorige maand dook ook al een patent van Nintendo op. Dat duidde erop dat het bedrijf werkt aan een console zonder disclezer. Wijlen Satoru Iwata liet eerder al weten dat Nintendo zijn nieuwe console in 2016 officieel zal onthullen, dus tot die tijd moeten we het doen met speculatie.

  1.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Laat me meer denken aan het handheld.