Rockstar-medewerkers reageren boos op BBC-docudrama GTA

Begin dit jaar maakte BBC bekend dat het werkte aan een documentaire over GTA. Uitgever Take-Two liet kort daarna al blijken dat het niet te spreken is over deze documentaire en spande zelfs een rechtszaak aan. Deze week is de documentaire “The Gamechangers” uitgezonden en het komt niet als een verrassing dat Rockstar er niet enthousiast over is.

Verschillende ex-medewerkers van DMA (de studio die later omgedoopt werd tot “Rockstar”) uitten via Twitter hun onvrede. Rockstar zette zelfs via zijn officiële Twitter-account de aanval in:

Meerdere voormalig DMA-medewerkers reageerden kritisch op The Gamechangers. Volgens hen worden de gebeurtenissen niet accuraat in beeld gebracht en ook zou het geheel te sterk gedramatiseerd zijn. Een greep uit enkele tweets:

#096FAC

#096FAC

#096FAC

#096FAC

#096FAC

#096FAC

#096FAC

#096FAC

#096FAC

#096FAC

De documentaire is (via een proxy) te bekijken op de officiële BBC-website.

 1.   
  Neolite's avatar

  Dit slaat natuurlijk nergens op, maar wie verwacht had dat de BBC een neutrale(lees als niet links) documentaire neer kon zetten over een dergelijk onderwerp komt natuurlijk altijd bedrogen uit. Schandalig dat men zich zo heeft laten kennen, feitelijk onjuist, politiek correctheid straalt er vanaf en alles wordt er aan gedaan om de makers en de game in een kwaad daglicht te stellen. Jammer dat ze zich zo voor lul zetten.

  Misschien nog wel erger is de media-aandacht die dit ongetwijfeld weer gaat krijgen. GTA is en blijft het favoriete onderwerp van de anti game lobby om geweld uit te bannen. Laten we een van de meer extremere voorbeelden pakken en dit als standaard neerzetten voor alle games. BBC laat zich hier enorm kennen.

 2.   
  Leukste's avatar

  I’m gritting my teeth already….

  http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/538/238/d33.gif

  Maar dit is natuurlijk belachelijk. Is het jaloezie? Zijn het (weer eens) kijkcijfers? Ik weet niet wat er in de knappe kopjes omgaat. Maar ik vind dat je dit niet kan goed praten. Maar dan is er altijd nog politieke correctheid…

 3.   
  3333/3333's avatar

  Tsja, nog niet zo lang geleden hadden we op deze site ook mensen die een ontwikkelaar in een kwaad daglicht wilde zetten omdat zij een game maakten die volgens hen te gewelddadig was. En dan nu hier ineens verontwaardigd over zijn, kom op zeg.

 4.   
  toqeer's avatar

  kom op gaat tog nergens meer over word tog eens volwassen. moet kunnen in een game vind ik stop het dan dat je het moeilijk kan unlocken. ofz het is 2015 hoor wat word de nieuwe topic spuiten in games mag niet meer de meeste weten wel waar ik naartoe wil denk ik…