Ontwikkelaar: Geen account wipes meer in Total War: Arena

Total War: Arena bevindt zich momenteel in de gesloten alfa, wat vaak gepaard gaat met zogenaamde account wipes: alle voortgang van spelers wordt dan gereset om zo bijvoorbeeld te kunnen testen hoe de gamebalans ligt in een nieuwe build. Ontwikkelaar Creative Assembly heeft nu beloofd dat dit bij Total War: Arena niet meer zal gebeuren, zelfs niet wanneer deze free-to-play-game officieel uitkomt.

Voor spelers die niet deelnemen, klinkt dit misschien oneerlijk: niet iedere speler begint gelijkwaardig aan de game. De ontwikkelaar zegt echter dat Total War: Arena een systeem heeft dat spelers met elkaar matcht op basis van niveau, dus je hoeft niet bang te zijn dat je het op moet nemen tegen spelers die vele malen sterker zijn dan jij.

Gamers die geen toegang hebben tot de alfa, maar alsnog een voorsprong willen nemen in deze game, kunnen zich inschrijven voor de beta. Wanneer Total War: Arena verschijnt, is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld nog een tijdje duren.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik vindt het zo’n grote onzin als mensen gaan klagen dat alpha/beta testers een voorsprong hebben. Er zijn ook genoeg mensen die niet meteen op release spelen maar eerst weken/maanden wachten. Je hebt ook mensen die niet altijd de tijd hebben om te gamen en mensen die regelmatig een grote pauze houden.

    Moet dan ook maar telkens alles gereset worden? Testen, dat is de enige reden waarom accounts reset mogen worden, niet voor een stomme voorsprong zoals vele dat noemen. Dat is gewoon onnodige kritiek zoeken…

  2.   
    VkraM16's avatar

    +1 hierboven!

  3.   
    Mjolnir's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Ik vindt het zo’n grote onzin als mensen gaan klagen dat alpha/beta testers een voorsprong hebben. Er zijn ook genoeg mensen die niet meteen op release spelen maar eerst weken/maanden wachten. Je hebt ook mensen die niet altijd de tijd hebben om te gamen en mensen die regelmatig een grote pauze houden.
    Moet dan ook maar telkens alles gereset worden? Testen, dat is de enige reden waarom accounts reset mogen worden, niet voor een stomme voorsprong zoals vele dat noemen. Dat is gewoon onnodige kritiek zoeken… "

    Ben ik met je eens. En in het bijzonder over Total War: Arena; maakt toch niets uit. De mensen die nu alpha spelen (zoals ik) hebben geen voorsprong op de beginners. Die komen elkaar pas tegen als ze in eenzelfde Tier zitten met vergelijkbare units… Maar zeuren doet iedereen graag 😛