Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Video review: Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Eindelijk is Metal Gear Solid V: The Phantom Pain uit en Dax gaf de game een 9,0! En hier zie je waarom.

 1.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Ik sta er een beetje hetzelfde in als jij, Peter. Grote fan van de vorige delen maar mis toch wel het verhaal, interessante bossfights, en dat mysterieuze sfeertje. En ik vond het inderdaad al snel eentonig aanvoelen, ook de omgeving.

  Ik heb er zelf inmiddels 30 uur op zitten, maar ben benieuwd hoe jij er na er nog een aantal uurtjes in te hebben gestopt over denkt.

  Hopelijk is MGO minstens net zo episch als de vorige, want ik mis die online fun echt wel!

 2.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Ik vind dat de AI niet altijd deugt. Op sommige momenten ben je redelijk zichtbaar voor de vijand en ze zien je niet terwijl je maar 4 meter van hun vandaan bent op klaarlichte dag. AI kan zeker wat slimmer zijn je kan ze makkelijk door krijgen.

 3.   
  DaxPg's avatar

  BABI-PANGPANG schreef, "Ik sta er een beetje hetzelfde in als jij, Peter. Grote fan van de vorige delen maar mis toch wel het verhaal, interessante bossfights, en dat mysterieuze sfeertje. En ik vond het inderdaad al snel eentonig aanvoelen, ook de omgeving.
  Ik heb er zelf inmiddels 30 uur op zitten, maar ben benieuwd hoe jij er na er nog een aantal uurtjes in te hebben gestopt over denkt.
  Hopelijk is MGO minstens net zo episch als de vorige, want ik mis die online fun echt wel!"

  Ik heb net gekeken en ik heb er meer dan 70 uur in zitten. En nog steeds de main story niet uitgespeeld. Ik ben die eentonigheid wel voorbij en probeer nu echt die S-ranks te halen, mijn Mother Base te versterken etc. Het is heel anders. In mijn gewone review heb ik ook het minpunt er in gezet dat ik meer epische cutscenes had verwacht. En dus het verhaal minder emotioneel overkomt zo. Waar de game sterk de intro induikt is de rest ook wel tof maar minder verhalend.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik neem aan dat het nog altijd gaat om de PS4 versie?

  Jammer dat jullie niet verschillende platformen reviewen. Bij de PC versie ontbreekt opties waaronder geluid instellingen en de besturing is niet zo goed als bij een console. Ik wil niet zeggen dat een controller een must is, maar controller voelt net iets fijner aan in deze game.

  Verder bevat de PC versie geen geluids opties, zo kan je de muziek niet uitzetten of het spel stiller zetten als je bijv. op Teamspeak zit.

  Zie mijn andere reactie wat betrekking heeft op deze “kleine” kritiek punt.
  http://www.gamersnet.nl/reviews/metal_gear_solid_5_the_phantom_pain/

  Grafisch had het inderdaad wat mooier gemogen. Begrijp me niet verkeerd, het is geen lelijke game maar de textures hadden inderdaad wat beter gemogen. Verder is het spel ook wat te makkelijk, wat meer moeilijkheidsgraden opties had ook wel gemogen. Alleen de reflex mode kan je aan of uit zetten, verder kan je niks anders instellen.

 5.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  ik ga de game vanaf nu pas spelen :p