Everquest 2 experimenteert met prison server voor onruststokers

De MMORPG Everquest bestaat al ruim tien jaar, maar nog steeds wordt de game voorzien van nieuwe content en updates. Binnenkort gaan de ontwikkelaars van de game zelfs experimenteren met een nieuwe manier om onruststokers aan te pakken. Spelers die het niet zo nauw nemen met de regels, zullen namelijk worden ‘opgesloten’ in een speciale prison server.

De server, genaamd Drunder, zal later deze week online gaan. Spelers die herhaaldelijk regels breken of de speelervaring op een andere manier verstoren, zullen worden toegewezen aan deze server. Wanneer je eenmaal in de server zit is er geen weg terug. Al je personages zitten vast aan deze server. Spelers kunnen ook vrijwillig de server joinen, maar ook dan is er geen weg meer terug.

Op de server heb je geen toegang meer tot customer support enook zijn er geen verdere consequenties voor je gedrag. Je hebt nog wel een actief lidmaatschap nodig om te blijven spelen. Ontwikkelaar Daybreak ziet de nieuwe server als een experiment. Het gedrag van de spelers zal worden gemonitord en er wordt bijgehouden hoe spelers met elkaar omgaan. Achteraf wordt bepaald of het experiment een succes is geweest.

Vind jij dit een goede manier om cheaters en andere onruststokers aan te pakken?

  1.   
    Kamelot2's avatar

    Awsome idee haha. Ik hoop dat het een succes word voor ze!

  2.   
    flipjum's avatar

    Klinkt als een definitievere versie van de Bad Sport-lobbies die we al kennen van GTA Online, ben benieuwd of ze hierbij wel werken