World of Warcraft blijft abonnees verliezen

In mei werd al bekend dat World of Warcraft nog ‘slechts’ 7,1 miljoen spelers had, terwijl de game eerder nog tien miljoen gebruikers had. In de nieuwste kwartaalcijfers van Activision Blizzard is echter bekendgemaakt dat WoW nog maar 5,6 miljoen gebruikers heeft; het laagste aantal sinds de release van deze MMORPG.

Wel zegt Blizzard dat de update Fury of Hellfire het spelersaantal aan het einde van het kwartaal heeft weten te stabiliseren. Ook blijft het bedrijf winstgevend dankzij de “sterke resultaten van het groeiende Blizzard-portfolio”, waartoe ook nieuwere games als Hearthstone en Heroes of the Storm behoren. Ten slotte is het natuurlijk zo dat de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft morgen wordt aangekondigd op de Gamescom. Nieuwe expansions zorgen traditiegetrouw voor een piek in het aantal WoW-abonnees. Voorlopig hoeven we ons dus geen zorgen te maken over Blizzard en haar franchises.

  1.   
    WauWsy's avatar

    Ik begin toch wel een beetje te denken dat het nodig tijd begint te worden dat WOW F2P gaat worden. Denk net als mij zulle er vele zijn die bijna 13 euro per maand toch best veel vinden. En als je ziet wat er allemaal Gratis te spelen is..