Nieuwe Mercenary-modus laat World of Warcraft-spelers vechten voor andere factie

Het spelen van PvP-evenementen in World of Warcraft gaat regelmatig gepaard met lange wachttijden. Op veel servers is de spelersbasis niet gelijk verdeeld over de Horde en Alliance, met als gevolg dat de ene factie moet wachten op de andere. Blizzard heeft nu als oplossing een controversiële Mercenary-modus aangekondigd.

Deze nieuwe Mercenary-modus maakt het mogelijk om in PvP-evenementen voor de andere factie te strijden. Wanneer je lang moet wachten om Ashran of een Battleground te betreden, zullen spelers van de vijandige factie jouw gelederen betreden. Andersom kun je zelf ook worden overgezet naar de vijandelijke partij.


Wanneer je vecht als een Mercenary zul je nog steeds dezelfde beloningen verdienen bij winst of verlies. Alleen specifieke achievements die behoren tot jouw factie worden genegeerd. Je personage zal gedurende het evenement het gedaante aannemen van een ras van de andere factie. Je hoeft je dus niet druk te maken om haatvolle opmerkingen.

De Mercenary-modus zal binnenkort worden getest in de Public Test Realm. In een van de aankomende patches wordt de nieuwe feature toegevoegd. Zie jij jezelf al vechten voor de vijandelijke factie?

 1.   
  Thijs.'s avatar

  vet momenteel pvp ik niet zoveel maar toen ik dat nog wel deed won alliance altijd. hopelijk is dit nu anders

 2.   
  Lode's avatar

  Thijs. schreef, "vet momenteel pvp ik niet zoveel maar toen ik dat nog wel deed won alliance altijd. hopelijk is dit nu anders"

  “Altijd” /sigh. Je verloor gewoon telkens. Mocht je Alliance zijn ging Horde “ALTIJD” winnen I guess. 🙂

 3.   
  Papachico's avatar

  Alliance won enkel battlegrounds zoals Alterac Valley en Isle of Conquest. Bijna ieder andere battleground werd zwaar genomineerd door de Horde. Merkte ook dat de alliance geen teamverband had en enkel kleutergedrag. Pvp vond ik altijd al kut maar het is erger als je in een ” team” zit dat yolo de solo gaat. Achja, de game gaat in mijn ogen toch al richting de afgrond 🙂