Konami laat overbodige ontwikkelaars schoonmaken

Nadat eerder de samenwerking tussen Konami en Hideo Kojima spaak liep, dacht men aanvankelijk dat de breuk kwam door het ego van Kojima. Nu blijkt dat uitgever Konami een handje heeft van medewerkers streng aanpakken.

Uit een onderzoek van de Japanse krant Nikkei bleek namelijk dat de uitgever haar personeel zeer slecht behandelt. Medewerkers zouden namelijk in de gaten gehouden worden door middel van camera’s, en worden misstappen als te laat komen met het hele bedrijf gedeeld. Daarnaast worden ontwikkelaars die niet meer nodig zijn in de ontwikkeling van een game ingezet als schoonmaker of beveiliger in sportclubs en andere bedrijven. Als kers op de taart worden sommigen zelfs in fabrieken gestopt om speelautomaten voor arcadehallen te maken.

Ook zou het bedrijf streng optreden tegen personeel dat niet met de wind van het bestuur meewaait. Werknemers zouden zijn overgeplaatst nadat zij een Facebook-bericht leuk vonden waarin een collega aankondigde met een nieuwe baan te beginnen. Konami wilde uiteraard niet reageren op de beschuldigingen.

Een typisch voorbeeld van bedrijfspolitiek, of simpelweg doorgeslagen Japanners?

 1.   
  Slayer61's avatar

  Nu ben ik toch wel blij dat Konami en Kojima afscheid hebben genomen van elkaar. Dit kan toch niet!

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik weet niet of het allemaal waar is maar ik had ook gehoord dat werknemers om de zoveel tijd een nieuw email adres krijgen zodat het onmogelijk is voor andere studio’s om contact met ze op te nemen en ontwikkelaars in te huren. Je hoort al vaak genoeg over mensen in Japan die zwaar depressief zijn of zelfmoord plegen omdat ze het werk niet meer aan kunnen. Kan ik me opzich wel wat bij voorstellen als je zulke verhalen hoort over zo’n groot bedrijf

 3.   
  VkraM16's avatar

  Ik kijk hier al niet eens meer van op. Dit is soort bedrijfsculturen zijn vrij “normaal” in Japan en China.

 4.   
  Nuffsaid's avatar

  Ik stel voor dat we met zijn allen de game op een filesharing site downloaden 😉
  Beetje jammer dat ik de game al gratis krijg bij mijn GPU..
  Anders had ik de game zeker gepirate gedownload in dit geval..
  Bah wat een nare verhalen allemaal zeg.