Meer dan 100.000 Achievements op Xbox Live

In 2005 introduceerde Microsoft een ogenschijnlijk simpel concept: Achievements. Het effect op de gamewereld bleek echter allesbehalve simpel: al snel hielden deze Achievements massa’s gamers in hun greep en voordat je het wist, werd elke virtuele hoek van elke virtuele straat overspoeld door verslaafde Achievement-hoeren.

Nu, bijna tien jaar na de introductie van de Gamerscore, zijn er 3100 games met Achievement-ondersteuning uitgebracht. Deze bieden tezamen ruim 100.000 Achievements en als je die allemaal zou halen, ben je 2,3 miljoen Gamerscore rijker.

Uit onderstaande infographic van TrueAchievements blijkt dat ruim driekwart van alle Achievements behaald is op de Xbox 360. De Xbox One is goed voor een aandeel van 14 procent en 5 procent van alle Achievements werd vrijgespeeld op een Windows Phone.

Het meest behaalde Achievement is Cluster Buster. Deze beloning van 5 Gamerscore kon verdiend worden in Hexic HD, een game die gratis beschikbaar was op de meeste Xbox 360s.

Heb je tijd te veel en ben je van plan om alle 2,3 miljoen Gamerscore binnen te slepen? Dan moeten we je teleurstellen: 2,79 procent van alle Achievements is inmiddels niet meer te behalen. Dit is voornamelijk te wijten aan gesloten servers.

Ben je van plan in de reacties op te scheppen over hoeveel Achievements je hebt? Realiseer je dan goed dat Stallion83 meer dan de helft van alle beschikbare Achievements heeft behaald. Hij is daarmee de enige ter wereld en dat is misschien maar goed ook.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik zal niet opscheppen dan maar vind die Achievements/trophies helemaal niks aan, ik speel er een spel totaal niet langer door ook.

  2.   
    Joostieh's avatar

    Zou tof zijn om zon zelfde artikel te hebben voor PSN trophies 😉