Ontwikkelversie Rise of the Tomb Raider draait al op 1080p

De huidige versie van Rise of the Tomb Raider, die nog bij Crystal Dynamics volop in ontwikkeling is, draait momenteel op een 1080p-resolutie. Dit nieuws maakte dreative director Brian Horton bekend. Hoewel het nog niet definitief is wat de uiteindelijke resolutie van de game zal worden, biedt het goede hoop voor de ambitie van het ontwikkelteam om 1080p te behalen.

Rise of the Tomb Raider moet in ieder geval visueel een stap vooruit worden ten opzichte van Tomb Raider uit 2013, mede dankzij de krachtigere hardware. Ook heeft men visuele verbeteringen doorgevoerd, zoals realistische haren.

 1.   
  King of Heroes's avatar

  Dat ze zich toch maar vnl focussen op een stabiele FPS! 🙂

 2.   
  Danielle.k's avatar

  Ze zullen ongetwijfeld hulp krijgen van de brains bij MS om 1080P te realiseren.

  Als fan kijk ik enorm uit naar deze game, de vorige al helemaal kapot gespeeld.

 3.   
  Noice!'s avatar

  Danielle.k schreef, "Ze zullen ongetwijfeld hulp krijgen van de brains bij MS om 1080P te realiseren.
  Als fan kijk ik enorm uit naar deze game, de vorige al helemaal kapot gespeeld."

  Ik weet niet waarom, maar ik heb al vanaf de E3 het idee dat hij uitgesteld gaat worden. Niet alleen omdat hij tegenover Fallout 4 uitkomt, wat niet erg slim is, maar omdat we er te weinig van hebben gezien. Hetgeen dat ze lieten zien waren echt geprepareerde demo’s, vertical slices, zoals we ze ook kregen van Uncharted, dit terwijl de Halo en Forza demo’s veel natuurlijker oogden als onderdeel van de game.

  MS kennende zullen ze er als uitgever alles aan doen zodat ze hem op tijd klaar hebben omdat een exclusieve game in November zowat heilig is voor hen, maar ik hoop wel dat ze hem doorschuiven mocht het nodig zijn. Van hetgeen wat ik er tot nog toe van heb gezien spreekt het me zelfs meer aan dan Uncharted omdat de gameplay veel dieper lijkt, waar UC4 meer op een (prachtige) interactieve film lijkt.

  Het is gewoon zo’n voorgevoel dat je wel eens hebt met games en het zou mij niet veel boeien eigenlijk. Dit jaar heb ik er sowieso geen tijd voor en verkies ik andere games boven deze, maar ik wil gewoon een game die af is en de lijn van de vorige doorzet om iets nog beters neer te zetten.

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik heb er vertrouwen in dat het een vet spel gaat worden. Maar of het ook goed gaat werken op de xbox one in 1080p? Ik ben er sceptisch over.