Gears of War: Ultimate Edition bereikt gouden status

Microsoft heeft zojuist het goede nieuws naar buiten gebracht dat de Gears of War: Ultimate Edition de gouden status heeft bereikt. Ontwikkelaar The Coalition heeft alle feedback van de zeer populaire beta verwerkt en de game is nu klaar om zijn weg te vinden naar de (digitale) winkelrekken.

Er verschijnen straks op 25 augustus twee versies: de standaard uitvoering en een Deluxe Edition. Deze laatste bevat naast de game het Deluxe Weapon Skin Pack met 10 Animated Weapon Skins en 36 normale Weapon Skins, plus de characters Civilian Marcus Fenix en Aaron Griffin voor de multiplayer.

De komende weken tot aan de release van Gears of War: Ultimate Edition zal het ontwikkelteam regelmatig behind the scenes video’s uitbrengen, om te laten wat voor werk ze hebben verricht om de originele Gears of War volledig te moderniseren.

Gears of War: Ultimate Edition verschijnt 25 augustus voor de Xbox One. Een versie voor de pc volgt op een later tijdstip.

 1.   
  Noice!'s avatar

  Deze vooruitbesteld voor €33 ongeveer en ik ben echt benieuwd. De goede herinneringen aan deze game zijn voor een groot deel te danken aan het feit dat het mij en vele anderen grafisch weg blies, nu dat stukje wegvalt vraag ik me wel af in hoeverre deze game me nog kan bekoren.

  Ik merkte deze week met deel 3 van de GoW van PlayStation dat die remaster compleet niets met me deed eigenlijk: omdat je je ogen niet meer uitkijkt om wat er vanuit technisch standpunt is bereikt, is de hele ervaring gewoon stukken minder. Nu is Gears naar het schijnt een “remake”, waar God een “remaster” is, maar hoeveel we daarvan op bet scherm terugzien is de vraag.

  Overigens denk ik ook vaak dat dit de reden is dat deze hele generatie me tot nog toe zo tegen valt. Ik ben helemaal geen graphics hoer, maar het verschil tussen waar ik de PS2 verliet en waar ik met Gears of War terecht kwam was zó gigantisch, dat is een stap die we nu helemaal niet hebben. Batman Arkham Knight bijvoorbeeld is een geweldige game om te zien, maar het blaast me niet weg zoals Gears of War dat destijds deed.

 2.   
  ChielB's avatar

  Het verschil tussen volledige remake en eenvoudige remaster is inderdaad wel groter, daar verwacht ik zeker wat van. En verder is natuurlijk nog steeds de gameplay van Gears of War subliem. Dat maakte het origineel ook zo tof, plus de vele unieke vijanden/situaties die erg goed waren uitgewerkt.

  Hoe verleidelijk het ook is, probeer ik nu vooraf niet teveel te bekijken. Ik krijg liever het “oh ja, cool” effect straks weer tijdens het spelen. 8)

 3.   
  gamepower's avatar

  with a vengeance schreef, "Deze vooruitbesteld voor €33 ongeveer en ik ben echt benieuwd. De goede herinneringen aan deze game zijn voor een groot deel te danken aan het feit dat het mij en vele anderen grafisch weg blies, nu dat stukje wegvalt vraag ik me wel af in hoeverre deze game me nog kan bekoren.
  Ik merkte deze week met deel 3 van de GoW van PlayStation dat die remaster compleet niets met me deed eigenlijk: omdat je je ogen niet meer uitkijkt om wat er vanuit technisch standpunt is bereikt, is de hele ervaring gewoon stukken minder. Nu is Gears naar het schijnt een “remake”, waar God een “remaster” is, maar hoeveel we daarvan op bet scherm terugzien is de vraag.
  Overigens denk ik ook vaak dat dit de reden is dat deze hele generatie me tot nog toe zo tegen valt. Ik ben helemaal geen graphics hoer, maar het verschil tussen waar ik de PS2 verliet en waar ik met Gears of War terecht kwam was zó gigantisch, dat is een stap die we nu helemaal niet hebben. Batman Arkham Knight bijvoorbeeld is een geweldige game om te zien, maar het blaast me niet weg zoals Gears of War dat destijds deed."

  helemaal mee eens…. moet toch wel even bijzeggen, dat games op de nieuwe generatie wel iets soepleder lopen in mijn ogen, en grafische is het natuurlijk mooier , maar zoals je zelf zegt het verschil tussen ps2 en ps3 was het een enorm verschil, maar nu staan ze ook veel dichter tegen de realiteit kwa characters en omgevingen.

 4.   
  UncreatedKoen's avatar

  Kijk erg uit naar deze game! Dit is wel iets meer dan een remake! Deze game is gewoon helemaal opnieuw van de grond af gebouwd en dat vindt ik zo tof hieraan! Dit noemen we pas een echte remake! Niet 1080P 60fps en filtertje eroverheen maar veel meer dan dat!

  Btw in dit nieuws bericht staat dat deluxe edition aantal dingen bevat maar er zit nog veel meer in!

  https://store.xbox.com/nl-NL/Xbox-One/Bundle/Gears-of-War-Ultimate-Edition-Deluxe-Version/deb24edf-2f2e-4cf2-a284-13fc180f09c2