Wii U-versie Project CARS officieel gecancelled

Project CARS is inmiddels al weer een paar maanden beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De release van de Wii U-versie stond, zoals we al eerder hebben vermeld, al een tijd op losse schroeven vanwege problemen met de performance van de game. De verouderde hardware van de Wii U maakte het moeilijk om de game draaiende te houden op acceptabele resoluties en een framerate van minimaal 30. Ontwikkelaar Slightly Mad Studios heeft nu bevestigd dat de Wii U-versie officieel is geannuleerd.

De baas van de studio, Ian Bell, benadrukt dat een Wii U-versie altijd al optioneel was. Een release op de Wii U was bovendien geen onderdeel van de oorspronkelijke crowdfunding-doelen van Project CARS. In eerste instantie wilde de ontwikkelaar de E3 nog wel afwachten, in de hoop dat Nintendo aankondigingen zou doen van nieuwe hardware. Aangezien deze niet hebben plaatsgevonden is er dus besloten om een punt te zetten achter de Wii U-versie.

In onze Project CARS review wist de PlayStation 4-versie al goed te scoren, datzelfde enthousiasme kunnen we niet verwachten bij deze enigszins te verwachten annulering van de Wii U-port. Had jij graag Project CARS willen spelen op je Wii U?

  1.   
    twan121's avatar

    hebben we wel wat aan de WII/WIIU loopt de Wii niet achter

  2.   
    Tom's avatar

    Qua hardware zijn de Wii en de Wii U altijd ondergeschikt geweest aan de neefjes van Sony en Microsoft. Toch jammer dat dit inhoudt dat weinig spellen daardoor moeilijk geport kunnen worden, of gewoon helemaal niet…

  3.   
    Talska's avatar

    Dus deze console is dus ook zwakker als de 360?

  4.   
    bramuige125's avatar

    had niet anders verwacht

  5.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Dit was toch gewoon al bekend met de aankondiging van de port, met je verstand?!

  6.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Hadden ze Ubisoft niet gewoon kunnen inhuren voor de downgrades?!

  7.   
    Ippon99's avatar

    beetje suf, De wii u is wel een betere console dan de ps3 en xbox 36o gezien qua hardware.
    dit is gewoon gebrek aan motivatie. Ze hadden het nooit moeten aankondigen, als je het aankondigt moet je het ook gewoon brengen.

  8.   
    winnaar1979's avatar

    Jammer maar ze missen er niks aan de ps4 versie barst nog van de fouten

  9.   
    mattioza's avatar

    Je zou stilaan medelijden beginnen krijgen met de WII U-gamers, welke games dat daar het laatste jaar maar voor verschenen zijn … (en de vooruitzichten zijn ook niet fraai)

  10.   
    nielsiebro's avatar

    als je een wii hebt ga je niet voor dit soort spellen je gaat voor de echte nintendo spellen zoals mario, zelda, star fox, kirby dat soort spellen.

  11.   
    Bram_M99's avatar

    Ik snap al ten eerste nier dat ze dit hebben bedacht om het wel waar te maken, maar ik vind het erg apart, eerst erg veel reclame maken en daarna cancellen. Ik geloof ook echt wel dat er een paar mensen zijn die hiervoor een WII-U hebben gekocht.