EA wil vertrouwen van pc-gamers terugkrijgen

EA is de afgelopen jaren niet altijd even goed omgegaan met pc-gamers. Verschillende games hadden prestatieproblemen en de reboot van bijvoorbeeld de Sim City-franchise werd bepaald niet goed ontvangen. Het bedrijf zegt nu echter dat dit in het verleden ligt. Ook is het verplichte Origin een gevoelige kwestie onder pc-gamers, hoewel het tegenwoordig lang niet meer zo’n slecht programma is. Daar komt nu (hopelijk) verandering in.

Peter O’Reilly, marketingdirecteur bij EA, zegt namelijk dat het bedrijf het vertrouwen van pc-gamers weer terug wil gaan winnen. De eerste stap om dat te bereiken, wat het introduceren van abonnementsdienst Origin Access (sinds deze week ook beschikbaar in onze eigen contreien) voor de pc.

Vooralsnog is die dienst redelijk beperkt, maar EA zegt dat er wordt gewerkt aan het toevoegen van meer games, waaronder zelfs games van concurrerende uitgevers. Die beloftes zijn natuurlijk eenvoudig te maken, maar de vraag blijft natuurlijk in hoeverre EA zich eraan gaat houden.

Wat denken jullie: gaat EA jouw vertrouwen als pc-gamer terugwinnen? Of is er meer nodig dan Origin Access om dit te bewerkstelligen?

 1.   
  PSPfreaky's avatar

  De prijzen van games moeten echt omlaag. Een standaard versie van een game is al vaak 59,99 en een Deluxe versie (die soms weinig toevoegt) 69,99. Haal daar maar 10-15 euro vanaf. Op dit moment vermijd ik vaak aankopen op Origin, omdat het gewoon duur is.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Heb tot nu toe weinig problemen met EA gehad. De prijzen van games liggen idd nogal hoog maar ook op Origin zijn er af en toe dingen in de aanbieding en Game Time kan ik ook wel waarderen. Als er iemand is die het vertrouwen van pc gamers moet terug winnen is het Ubisoft

 3.   
  Supermanneke's avatar

  *mompelt iets over Battlefield en mod tools*

 4.   
  G-6's avatar

  Ze hebben wel wat punten om aan de werken(o.a de prijzen), maar persoonlijk vind ik Origin lang niet zo slecht als iedereen loopt te roepen.

  Origin Acces stelt nu nog niet zo veel voor omdat het nog in de opstart fase zit maar het is wel een dienst dat potentie heeft.

 5.   
  Mjolnir's avatar

  De hele hype om EA nooit zo goed begrepen.

  Games zijn nu eenmaal duur, maar een uitverkoop bij EA is soms gewoon nog goedkoper dan steamsales (of de wat illustere g2a etc.) Games hebben altijd goed gewerkt, steam vind ik ook wel niet 100% praktisch en DLC’s zijn tegenwoordig toch al must.

  EA acces ben ik zeer te spreken over, dus met Origin komt het ook wel goed. EA heeft mijn vertrouwen wel… Maar soms moet je gewoon even flauw bashen 😛

 6.   
  matdriks's avatar

  Wat nou vertrouwen van de marketing directeur. Ze moeten gewoon goede games maken.

 7.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ooh EA, you so funny.

  1: 60 euro voor een PC game als standaard versie, 2 jaar na de launch en op de dag van de launch is te hoog.
  2: Gebruik geen gedwongen Origin en verkoop ook op Steam.
  3: Rush geen developers om ieder jaar of iedere 2 jaar een game uit te brengen welke nog niet helemaal af is. Shooters moeten minimaal 200 uur mee gaan, Singleplayer RPG’s zo rond de 50 per walkthrough.
  4: Maar het belangrijkste is het gevoel dat je van het spel krijgt en niet dat het weer zo een: Ik ben de grote held die iedereen red want alle andere hebben het IQ van een fishstick.

 8.   
  jum2001's avatar

  ik wil zelf bepalen Voor hoeveel ik mijn spelers verkoop en als ik coins koop niet mijn acount leeg Halen op FIFA 16

 9.   
  Slayer61's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Ooh EA, you so funny.
  1: 60 euro voor een PC game als standaard versie, 2 jaar na de launch en op de dag van de launch is te hoog.
  2: Gebruik geen gedwongen Origin en verkoop ook op Steam.
  3: Rush geen developers om ieder jaar of iedere 2 jaar een game uit te brengen welke nog niet helemaal af is. Shooters moeten minimaal 200 uur mee gaan, Singleplayer RPG’s zo rond de 50 per walkthrough.
  4: Maar het belangrijkste is het gevoel dat je van het spel krijgt en niet dat het weer zo een: Ik ben de grote held die iedereen red want alle andere hebben het IQ van een fishstick. "

  “Shooters moeten minimaal 200 uur mee gaan”
  Ik hoop dat dat een typefoutje is.

 10.   
  Beukaapje's avatar

  Sinds de slechte launch van BF3 ben ik wat voorzichtiger gaan worden met EA aankopen, heb het bij BF4 nog eenmaal het voordeel van de twijfel gegeven en heb sinds dien nooit meer een EA spel gekocht en gespeeld.

  Eerst maar eens zien wat ze waar maken van de belofte om het vertrouwen terug te winnen. Een goede start zou open beta’s zijn (Zoals bij Starwars het geval was) en zeker geen deadlines meer instellen voor game. Release pas een game als deze af is en niet wanneer de topman(nen) dit willen. Een game voor 60 euries kopen welke niet af vindt ik erger dan nog een jaartje moeten wachten en dan 60 euries betalen voor iets dat af is en werkt.