Waarom Gears of War: Ultimate Edition maar 1 deel en geen Horde-modus bevat

Gears of War: Ultimate Edition kwam ook tijdens de San Diego Comic-Con aan bod. Producent Rod Fergusson sprak over Gears of War 4, maar hij mocht ook wat vragen beantwoorden over de aanstaande Ultimate Edition.

Niet geheel verrassend werd Fergusson gevraagd waarom de Ultimate Edition alleen de eerste Gears of War bevat en niet alle 4 de delen, zoals 343 Industries deed met Halo: The Master Chief Collection. Volgens Fergusson was het vrijwel onmogelijk om meer games aan de Ultimate Edition toe te voegen. Het is geen simpele port, maar een volledige rebuild:

It’s really hard work. It takes a long time. It took us in the end 16 to 18 months to do the first one, and to try and do three games – how many people would we need to have? It just wasn’t logistically or physically or technically possible. For us it was really about what can we do, what can we focus on. It was sort of this on-ramp to the franchise to get ready for Gears of War 4.
Daarnaast legde Fergusson uit waarom de populaire Horde-modus, die geïntroduceerd werd in Gears of War 2, schittert door afwezigheid:
We didn’t want it to creep too much into Gears of War 2 territory. Gears of War 2 introduced a significant number of new enemy types to the game. A Horde Mode for the first game would feel sadly lacking in variety without all those new baddies.
Liever 1 game helemaal goed dan 4 keer haastwerk? Of is het toch een groot gemis dat de andere Gears-games niet in een nieuw jasje worden gestoken? Laat het weten in de reacties!

Gears of War: Ultimate Edition verschijnt 25 augustus voor de Xbox One. Een pc-versie verschijnt op een nog onbekend moment.

 1.   
  UncreatedKoen's avatar

  Ik ben het wel met hem eens. Het is niet een simpele poort. De game is helemaal opnieuw gebouwd vanaf de grond. Dus snap het wel dat het dan wat tijd neemt en aangezien dat het net geen 10 jaar geleden is dat gears 1 uitkwam snap ik wel dat ze gears 1 deze mooie anniversary willen geven.

  En over Horde mode vind ik goed dat die er niet in zit. Gears 1 draaide om de MP. Lekker knallen en gewoon 2 speler co-op. Het was gewoon een slachtveld tegen andere mensen en niet tegen de computer 🙂

 2.   
  jimmymenNL's avatar

  als microsoft slim doet gaan ze met backwards compatibility misschien gears of war 2 en 3 ingooien dat zou echt mooi zijn dan

 3.   
  ChielB's avatar

  Inderdaad, Gears 3 backwards compatibel zou lekker zijn. 8)

 4.   
  Danielle.k's avatar

  Tja nergens zegt hij dat de overige delen uit de trilogie (ik reken de 4e ff niet mee) niet gaan komen, hij legt alleen uit waarom ze niet als 1 bundel komen.

  Zelf hoop ik dat de 2 overige delen uit de geweldige trilogie er komen maar dat is afwachten, daarnaast vind ik de prijs die ze vragen voor de remake vrij prijzig.

 5.   
  3333/3333's avatar

  Lekker dan, dacht ik even mooi de trilogie op de pc door te kunnen spelen. Uitgerekend deel 1, die overigens al eerder op de pc verscheen.

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Voelt als een cash grab

 7.   
  ChielB's avatar

  16 tot 18 maanden werk om de game volledig te herbouwen op de Xbox One. Natuurlijk willen ze er geld mee verdienen, maar dat klinkt toch alles behalve een makkelijke cash grab.

  Sowieso een must-buy voor wie de eerste Gears of War nooit gespeeld heeft. Kijk al weer uit naar de eerste gevechten met Boomers en de Beserker. 8)

 8.   
  segin's avatar

  Ikspeelnooitpokemon schreef, "Voelt als een cash grab"

  Iedereen schreeuwe erom, dus care of het een cash grab of niet is.

 9.   
  gamerfriend01's avatar

  Waarschijnlijk komen deel 2 en 3 wel door de backwards compatible. Ik hoop dit toch.