Siege of Dragonspear-uitbreiding onthuld voor Baldur’s Gate

Ongeveer twee weken geleden verscheen er een mysterieuze countdown op de officiële website van Baldur’s Gate. Destijds ging iedereen er nog van uit dat die aftelde naar de aankondiging Baldur’s Gate 3. Nu blijkt echter dat het gaat om een uitbreiding voor Baldur’s Gate: Enhanced Edition. Inderdaad, dat is die game uit 1998!

De uitbreiding heet Siege of Dragonspear en verschijnt voor pc, Mac, Linux, iOS en Android. Het uitbreidingspakket vertelt een nieuw hoofdstuk in de Bhaalspawn-saga, die zich tussen de eerste Baldur’s Gate en Baldur’s Gate 2: Shadows of Amn afspeelt. De originele karakters uit Baldur’s Gate maken hun opwachting in Siege of Dragonspear. Het verhaal zal spelers ongeveer 25 uur bezighouden.

De uitbreiding blijft trouw aan de originele game, inclusief de karakteristieke, met de hand geverfde speelwereld en het door velen geliefde combat-systeem. Wel zijn er enige veranderingen aangebracht aan het oorspronkelijke spel. Zo is er een verhaalmodus toegevoegd. Deze verwijdert Game Over-schermen en zuigt je daardoor dieper in de game. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog niet bekend.

Daarnaast kun je karakters uit je oude playthroughs exporteren naar de uitbreiding. Dit zal echter vooral een leuke feature zijn voor mensen die de originele game opnieuw willen spelen, aangezien er waarschijnlijk maar weinig mensen zijn die hun savegames 17 jaar lang bewaard hebben. De savegames uit het uitbreidingspakket zijn overigens ook te exporteren naar Baldur’s Gate 2.

Siege of Dragonspear zal geen standalone-uitbreiding zijn, dus je hebt een exemplaar nodig van Baldur’s Gate: Enhanced Edition om hem te kunnen spelen. De uitbreiding verschijnt voor Windows, Mac, Linux, iOS en Android. Wanneer hij precies uitkomt, is in de aankondigingstrailer helaas nog niet bekendgemaakt.

  1.   
    StroopKonijn's avatar

    Cool!