Siege of Dragonspear-uitbreiding voor Baldur’s Gate komt begin 2016 uit

We keken behoorlijk verrast op toen we afgelopen zomer hoorden dat Baldur’s Gate: Enhanced Edition, uitgegeven in 1998, een uitbreiding zou krijgen: Siege of Dragonspear. Tot nu toe bleef het echter vaag wanneer die dan precies zou verschijnen. Een exacte releasedatum is nog steeds niet bekendgemaakt, maar in een interview met Dragon+ zei Trent Oster, de directeur van ontwikkelaar Beamdog, dat we de uitbreiding begin volgend jaar kunnen verwachten.

Ook zegt Oster dat de uitbreiding in eerste instantie bedoeld was als klein, goedkoop DLC-pakketje dat in de aanloop naar de Enhanced Edition van Baldur’s Gate 2 – uitgekomen in 2013 – zou worden uitgegeven. Beamdog kwam er echter achter dat die game zélf nog wel de nodige aandacht kon gebruiken, dus ging de uitbreiding op een lager pitje. Toen de studio klaar was met Baldur’s Gate 2, bleek dat de overgebleven ontwikkelaars van Siege of Dragonspear vijftien uur aan content hadden gecreëerd. Nog steeds was het echter de bedoeling dat het DLC zou worden, zij het voor een iets hoger bedrag.

Schrijfster Amber Scott voegt toe dat de quests en karakters destijds te dicht op elkaar zaten in de gamewereld, waardoor het spel ‘te vol’ zou zijn. Maar in plaats van massaal dingen te gaan schrappen, werd besloten om simpelweg wat nieuwe dungeons en open-wereldgebieden toe te voegen, zodat het allemaal wat kon worden uitgespreid.

Qua content is Siege of Dragonspear nu compleet, aldus Trent Oster. Als je alleen het hoofdverhaal volgt, ben je tot wel dertig uur zoet met deze uitbreiding. Fans van Baldur’s Gate zullen dus volop kunnen smullen!

  1.   
    Mjolnir's avatar

    Ik zou bijna zeggen, even afstoffen, maar daar heb je wel een dagtaak aan. Ben bang dat die al lang de recyclebox in is gegaan.