Kerbal Space Program verlaat Early Access op 27 april

Het heeft een jaar of twee geduurd, maar over een week is het zover. Ontwikkelaar Squad van Kerbal Space Program laat op zijn forum weten dat op 27 april 2015 versie 1.0 van de Early Access-knaller dan toch wordt afgeleverd.

De ruimtesimulator, die draait om het bereiken van verre planeten en banen om diezelfde hemellichamen heeft zo’n twee jaar in de Early Access-fase gezeten. Sommige fans speculeerden zelfs over het idee dat Squad helemaal nooit met een volledige versie zou komen, hoewel updates niet infrequent waren. Hieraan komt nu voorgoed een einde wanneer iedereen Kerbal na Kerbal op kan blazen in een poging de eerste Kerbal op de Mun te zijn.

Hebben jullie KSP gespeeld in Early Acces? Gaan jullie het spelen nu het uitkomt? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Tom's avatar

  Heb de game nooit gespeeld in Early Access, maar ben toch benieuwd geraakt naar het uiteindelijke product. Misschien een co-op review doen straks, Hielke? 🙂

 2.   
  Hielke's avatar

  Lijkt me goed Tom. Ik heb het aardig wat gespeeld al is dat weer een tijdje terug, het is wel interessant om te doen, lekker lastig!

 3.   
  EpicSoftworks's avatar

  Ik heb het een paar uurtjes aangekeken maar de game was echt te complex voor mij om ervan te kunnen genieten. Daarintegen snap ik wel waarom mensen dit een geweldig spel vinden, heel veel details en mogelijkheden.

  Daarnaast is het ook wel goed en verfrissend om te zien dat sommige games wel uit de “eeuwige” early access komen. Ik heb in een paar greenlight projecten geinvesteerd die nog geen van allen uit de early access/beta/alpha zijn gegaan, en soms is de communicatie dan ook niet al te best vanuit het dev team.