Ori and the Blind Forest al winstgevend na een week; vervolg mogelijk

Met vijf jaar productietijd en een flink budget van Microsoft is het moeilijk te geloven dat indie-game Ori and the Blind Forest snel winstgevend zou zijn, maar het tegendeel blijkt waar: Moon Studios’ kunstzinnige toppertje bracht een week na verschijning al geld in het laadje.

Thomas Mahler, de oprichter van Moon Studios bracht het heugelijke nieuws in het forum van NeoGAF, waarna hij ook doorbabbelde over de toekomst van Ori:

Microsoft is super happy, so we’ll see about Ori’s future.
Een vervolg op Ori and the Blind Forest zou geen gek idee zijn. Mahler liet in een latere forumpost weten vijf onaangekondigde projecten ‘in de oven’ te hebben. Van grote tot kleine games in nieuwe en bestaande IP’s.
I have somewhat of an outline now of where I’d like to go with the IP in the future, if we’d get to work on another Ori-related project. I think we crafted a big world with memorable characters and there’s a lot of potential for us to go in and keep working on that tale.
De personages staan, de wereld is groot genoeg en de game an sich wist snel winstgevend te zijn: de formule voor een vervolg op Ori staat klaar. Al is nog niks zeker bij Moon Studios: het is Microsoft die straks zal bepalen waar de ontwikkelaar mee aan de slag zal gaan.

Mahler hoopt in de tussentijd dat een filmstudio aan de haal gaat met de rechten van Ori. De game wist al enigszins een Pixar-achtige ambiance over te brengen, waarmee een animatiefilm de franchise niet zou misstaan.

I think it’d be amazing if some movie studio would acquire the film rights and produce a film based on Ori. I think the story we crafted would suit itself really well for that medium as well.
Dat laatste zou ons ook een aannemelijke wending lijken, gezien wij al smeekten om meer verhaal rondom Ori in onze laaiend positieve Ori and the Blind Forest review.

 1.   
  mattioza's avatar

  Komt door de positieve review van Tom. ๐Ÿ˜›

 2.   
  Tom's avatar

  Ik zat uiteraard in het Ori-complot. Aan de hand van mijn recensie en de mislukte livestream vloog de game over de digitale toonbank. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  milez1983's avatar

  leuk stukje tom en wat een vette game

 4.   
  mattioza's avatar

  Tom schreef, "Ik zat uiteraard in het Ori-complot. Aan de hand van mijn recensie en de mislukte livestream vloog de game over de digitale toonbank. ๐Ÿ˜‰ "

  Hehe de game had misschien niet veel nodig om winstgevend te zijn. ๐Ÿ˜€