Age of Empires 2 krijgt een nieuwe uitbreiding

Gisteren was het twee jaar geleden dat Age of Empires II HD op Steam kwam. Het origineel is ondertussen al zestien jaar oud, maar de ontwikkelaar van de HD-versie is nog niet klaar. Zo werkten de ontwikkelaars in 2013 samen met de makers van de mod voor Age of Empires 2: The Conquerors Expansion, Forgotten Empires om The Forgotten naar de HD-versie te brengen.

I am extremely excited to reveal that we’ll be working with the Forgotten Empires team to formally bring a new expansion to the Age of Empires franchise later this year.
Nu heeft Ryan Chaply, producent van het spel, om de verjaardag te vieren een tekst geplaatst op Steam waarin hij aankondigd dat er nogmaals samen gewerkt wordt met het team van The Forgotten om opnieuw een uitbreiding naar het spel te brengen.

[SCREENSHOTS]
Chaply geeft nog geen naam vrij, maar wel een kleine teaser naar één van de nieuwe units die het spel zal krijgen, zoals te zien is op het plaatje hierboven. Ook nieuwe beschavingen, campagnes en modi om te spelen zullen hun weg vinden naar de nieuwe uitbreiding. De eerste nieuwe beschaving zal spoedig worden aangekondigd.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Leuk om te zien dat ze nog met deze game bezig blijven. Waren er maar meer ontwikkelaars die oude games terug in leven brengen door DLC uit te geven

 2.   
  3333/3333's avatar

  Blijft een geweldige game. Al zijn die nieuwe beschavingen niet zo interessant, de Teutonen blijven m’n favoriet.

 3.   
  DaanDeGamer's avatar

  Ik heb het thuis en nog steeds vind ik het leuk!

 4.   
  420blazeit's avatar

  Nice, ookal zie ik liever een nieuw deel. Maar naar aanleiding van eerder nieuws zit dat er misschien wel aan te komen.

 5.   
  VkraM16's avatar

  Tja Age of Empires 2 gaat ook nooit vervelen bij mij. Ze mogen het van mij zo lang uitmelken als ze maar willen, het zal toch wel leuk blijven. 8)

 6.   
  Lazar93's avatar

  op het icoontje is links een soort roodwit gestreepte kap te zien, en gezien deze kamelen op het plaatje zou het goed mogelijk kunnen zijn dat het om de Egyptenaren gaat als 1 van de nieuwe facties 8)

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Nog steeds een van de beste rts games ooit als je het mij vraagt, echt cool dat er nog zo’n actieve community achter zit

 8.   
  Musicman88's avatar

  420blazeit schreef, "Nice, ookal zie ik liever een nieuw deel. Maar naar aanleiding van eerder nieuws zit dat er misschien wel aan te komen."

  Ja ik dacht eerst ook dat we misschien een nieuwe game konden verwachten in deze reeks, maar ik denk dat dit het nieuws van toen wel zal zijn. Mooi om te zien dat ze zo’n oudere game toch nog steeds de waardering geven die het verdient, maar jammer, ik had graag een nieuw deel gezien.

 9.   
  WauWsy's avatar

  Ik von het spel niet zo.. Ik zie veel liever Age of Empires online terug komen!

 10.   
  Hillianii's avatar

  Kunnen ze ook met Age of Empires 3 doen zeg…