Mod-team achter Project Reality komt met volledige pc-game

Misschien wel de beste mod uit de gamehistorie is Battlefield 2’s Project Reality. Deze mod, gericht op het realistischer maken van het destijds al goed ontvangen schietspelletje, werd immens populair bij het grote publiek. Nu is een groot deel van het voormalig team achter de mod opnieuw samen ten strijden getrokken onder de naam Offworld Industries om een gehele game te ontwikkelen.

Squad, zoals de game moet gaan heten, is een Battlefield-achtige game, waarin honderd spelers (50 versus 50) tegelijk het slagveld kunnen betreden. Net als in de bekende Battlefield-franchise kunnen spelers kiezen uit verschillende klassen, ditmaal onder te verdelen in sniper, medic en machine gunners. Voertuigen zullen evenals een belangrijk aspect zijn in Squad.

[SCREENSHOTS]

De game zal begin 2016 uitkomen voor pc. Vooralsnog is er geen mogelijkheid om de game te kopen of te bestellen, maar er zal waarschijnlijk ‘binnen een paar maanden’ een Kickstarter-campagne beginnen waar men alvast geld in kan leggen. Besluit je hieraan vroeg genoeg deel te nemen, dan mag je deelnemen aan de ‘Early Alpha’ van Squad. Tot die tijd kun je genieten van de officiële trailer die Offworld Industries maakte voor hun nieuwste project.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Jullie komen laat met dit nieuws zeg, dit is al maanden geleden bekent gemaakt! 😀

  2.   
    Mjolnir's avatar

    Ziet er lichtelijk uit als een verbeterde variant van Operation Flashpoint

  3.   
    LennartvA's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Jullie komen laat met dit nieuws zeg, dit is al maanden geleden bekent gemaakt! 😀 "

    Klopt! Kwam er vandaag pas achter dat we er nog helemaal geen nieuws over hadden!
    😳

  4.   
    Musicman88's avatar

    Ziet er erg vet uit. Die moeten we even in de gaten houden. 😉

  5.   
    nielsiebro's avatar

    Moet me denken aan insurgency

  6.   
    Disnoxxio's avatar

    Dit is voornamelijk omdat ze nu steam greenlight hebben. De aankondiging was inderdaad maanden geleden maar nu ze zo’n overweldigend succes hebben op greenlight is de aandacht er op komen te staan. PR is de beste mod ooit gemaakt en is nog steeds dagelijks te spelen. (Meer info op www.realitymod.com) dit spel heeft zich 10 jaar weten te handhaven en is naar mijn mening de perfecte balans tussen milsims zoals Arma en arcade zoals BF.
    YouTube staat vol met de tactical gameplay .