Tomb Raider verkoopt 8,5 miljoen exemplaren; bestverkochte deel in de franchise

Dat de reboot van Tomb Raider, die in 2013 verscheen, een slimme zet was blijkt maar weer. De game is geroemd door de journaille en ook de verkoopcijfers liegen er niet om, want Tomb Raider is over de grens van 8,5 miljoen verkochte exemplaren.

Tomb Raider ignited and expanded the fan base, pushing the series to a new level. The game’s incredible sales success reflects the passionate response of players.
Dit maakt het spel de bestverkochte versie in de franchise, zo laat ontwikkelaar Crystal Dynamics weten. Hierbij is de Definitive Edition die vorig jaar uitkwam inbegrepen. Tomb Raider wist al op de eerste dag van release en in de eerste maand verkooprecords neer te zetten.

Eind dit jaar moet Rise of the Tomb Raider verschijnen, die tijdelijk exclusief op de Xbox One en Xbox 360 te spelen is.

 1.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Het was ook wel te verwachten dat dit deel in de Tomb Raider franchise het meest aantal exemplaren ging verkopen, wie gaat er tegenwoordig nog een game uit de jaren 90 als nieuw kopen? Waarschijnlijk zijn er geen eerste hands exemplaren meer van voorgaande Tomb Raider delen.

  Ook de definitive edition van afgelopen jaar heeft er mede voor gezorgd dat een grote groep gamers met de Tomb Raider reboot aan de slag kunnen, bijvoorbeeld degene die in maart 2013 de PS3 versie links lieten liggen, omdat de maand daarvoor de PS4 was aangekondigd en zich meer op PS4 games (en console) wilden gaan richten.

  Ik was destijds zo blij met deze game dat ik hem op de release had aangeschaft, maar overweeg nu wel om eind dit jaar ook de definitive edition in huis te halen om me voor te bereiden op Rise of the Tomb Raider. 🙂

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb ook op de ps3 gespeeld en daarna weer voor de ps4 gehaald, ik moest toch een spel hebben en was nog niet veel uit toen.
  Geen spijt van gekregen met plezier nog een keer gespeeld.

 3.   
  gamepower's avatar

  het is dan ook een heel goede game, ik heb hem ook 2 keer gekocht voor de xbox 360 bij de release, en hem dan doorverkocht, toch kreeg ik er spijt van en heb toen definitieve editie gekocht voor de xbox one!
  en natuurlijk staat rise of TR al in mijn lijstje voor het najaar

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Het was ook echt een geweldig deel heb hem op ps3 eerst gekocht en naderhand in aanbieding in ps store op ps4 nog een keer.
  Geen moment spijt van gehad en hopelijk gaan ze zo verder met de serie.

 5.   
  Turk–Life's avatar

  Tomb raider is ook gewoon een geweldig game. Ik hou van avontuur games!