Geheime Dragon Age: Inquisition quest maanden na release ontdekt

Heb jij honderden uren in Dragon Age: Inquisition gestoken en denk je dat je alles van de game gezien hebt? Think again. Eerder deze week liet een BioWare-medewerker namelijk weten dat de game een geheime quest bevat, die vrijwel onmogelijk op natuurlijke wijze te vinden is.

Wanneer je naar de Emerald Graves gaat, vind je in een uithoek een aantal rotsen. Wanneer je hier zo’n vijftig keer op springt, krijg je een geheime quest toegewezen. Inderdaad: het is niet vreemd dat dit geheim niet door spelers zelf ontdekt is.

Voor de quest moet je “Crystal Grace” verzamelen. Dit is een zeldzame bloem die enkel gevonden kan worden in de Hinterlands. Zodra je tien van deze bloemen verzameld hebt, dien je terug te keren naar de Emerald Grave. Vervolgens word je beloond met influence-punten en is de quest afgelopen.

Wacht even… is dat alles? Wat een anticli…

Nee, er is meer. Volgens de BioWare-medewerker verschijnt er, na het voltooien van de quest, ergens in de spelwereld een schatkist met zeer zeldzame items. Waar deze schatkist verstopt zit, wilde de beste man echter niet vertellen. “Zoeken naar een speld in een hooiberg” is in dit geval dus een eufemisme.

Sinds de onthulling van de geheime quest zijn Dragon Age-spelers massaal op zoek gegaan naar de schatkist. Inmiddels beweert een mevrouw genaamd Jessica Griffith de schatkist gevonden te hebben. Deze zou 221 goudstukken en een unieke helm met de naam “Ardent Blossom” bevatten. De schatkist is naar verluidt te vinden onder de trap in Emprise du Lion, maar dit is nog niet bevestigd.

Dit doet ons afvragen: bevat Dragon Age: Inquisition nog meer van dit soort geheimen? Mogelijk zullen we ze nooit allemaal ontdekken…

 1.   
  MikeGevers's avatar

  “Zoeken naar een spel in een hooiberg”… BETER is dat pun intended! ๐Ÿ˜›
  Wel geweldig dat ze zo’n quest zรณ lang geheim weten te houden. Doet me denken aan de onthulling van Watch Dogs, die ze ook zo lang geheim wisten te houden ๐Ÿ™‚

 2.   
  Leon's avatar

  Haha, no pun intended, gewoon een onverwacht goed uitgepakte typfout ๐Ÿ˜›

 3.   
  nick1295's avatar

  Best logisch dat die nooit is gevonden. Tenzij iemand al bezig was met 50x op elke rots te springen Maar eerlijk is eerlijk, dat hebben ze wel goed gedaan.

 4.   
  Tom 2.0's avatar

  Grote kans dat als je 50x springt op een rots in Assassin’s Creed Unity, dat je door het level heen valt. ๐Ÿ˜›

 5.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Goede verstop plek ๐Ÿ˜›

 6.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  echt vet! leuk dat makers zulke secrets erin stopt ๐Ÿ˜›