Problemen met lipsync in Life is Strange zullen komende episodes blijven

Onze Tom kaartte het al aan in de review van Life is Strange – Episode 1: Chrysalis: de lipsyncing was verre van netjes afgewerkt. De basis van de game staat als een huis, maar de bizarre gezichtsanimaties van ontwikkelaar Dontnod doen toch af aan de filmische ervaring van de game.

Het probleem bleek niet alleen te liggen aan de console of de gamer, de slordige lip-sync zitten daadwerkelijk in het volledige spel. Dontnod was er volkomen bewust van. Life is Strange co-director Michel Koch heeft inmiddels verkondigd waar de issue vandaan kwam en waarom deze voorlopig zal blijven voortbestaan in de komende delen.

To be completely honest we can’t do much more for Life is Strange, season one We decided when we started the game that most of the budget should go towards the writing and voice actors – they were really what was important.
De prioriteiten lagen dus bij een goed verhaal en sterke voice-acting, waardoor goede lipsyncing niet echt binnen het budget meer passen. Hoewel wij het als licht frustrerend ervoeren, schijnt Koch er geen al te groot probleem van te maken:
We had to make some decisions and the way we have our character models doesn’t allow us to do much more than we have. We know this is a weak point but I think that it still works. The first reaction is – ok, I see that – but most players in the end don’t really care.

Maybe season two.

De komende vier aflevering van Life is Strange zullen dus ook schitteren in niet naar behoren werkende lip-sync. Pas als er wellicht een tweede seizoen op komst is, zouden de problemen verholpen kunnen worden.

Wij zijn vooral benieuwd of gamers zich niet gaan storen aan de aanhoudende, slechte lip-syncing, vooral gezien de game met name draait om het verhalende aspect van het spel.

  1.   
    R1chardTM's avatar

    Ach wel eerlijk dit, kan ik wel waarderen. En tja in het begin valt het op, na tien minuten zie je het niet meer.

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Zoals R1chardTM het al aangaf, naar een aantal minuten valt het niet meer op. Dit is ook maar één van de weinige minpunten van Life is Strange. Verder is het een goede game serie!