Paradox heeft voor Cities: Skylines oplossing tegen piraterij

Cities: Skylines lijkt nu al de sleeperhit van dit (voor)jaar en de verwachtingen worden al overtroffen doordat de game binnen een dag 250.000 exemplaren verkocht. Het zou de betere tegenhanger zijn van SimCity, maar net als vrijwel elke pc-game, wordt ook Cities: Skylines gedownload.

Ontwikkelaar Paradox zou echter een oplossing hebben om het percentage piraten laag te houden, simpelweg door een superieure service te bieden. Shams Jorjani van het bedrijf legt via Twitter uit dat deze service bestaat uit een goede game uitbrengen, gratis updates bieden om het spel verder te verbeteren en het gemakkelijk te maken om via Steam te spelen en te updaten.

Paradox bracht voor Magicka in dertien dagen veertien updates uit via Steam, dat zelfs piraten stopten met het uploaden van illegale versies. De auto-update van Steam bleek gemakkelijker. Ook meldt Jorjani dat het beste DRM-systeem gewoonweg de Steam Workshop is. Voor de goede orde, Cities: Skylines had op de eerste dag nul procent illegale downloads, op dag twee zestien procent.

Wij hebben binnenkort de review, dus dan weten we of de game echt zoveel waarde heeft als wordt beweerd. Gaan jullie Cities: Skylines aanschaffen?

 1.   
  MrVess's avatar

  Deze is al binnen :p En de eerste ervaringen zijn zeer goed. Gaat terug naar waar SimCity 4 goed in was, maar dan een nieuwe versie. De wereld is ook een stuk groter dan Simcity 2013, en de performance een stuk beter dan Cities XXL.

  Wat mij betreft zeker een aanrader.

 2.   
  Nuffsaid's avatar

  Zeker een aanrader!

 3.   
  D_Dog's avatar

  Ik heb dit iig wel op een long list gezet, wellicht komt ie (binnenkort?) op de short list oftewel de koop list. 8)

 4.   
  PSPfreaky's avatar

  Voor de goede orde, Cities: Skylines had op de eerste dag nul procent illegale downloads, op dag twee zestien procent.

  Ik ken mensen die Cities: Skylines op de eerste dag al illegaal konden spelen, ongeveer 3 uur na de release. Dit is eigenlijk gewoon een game die je moet kopen en niet illegaal downloadt.

 5.   
  Musicman88's avatar

  Company of the year award! 😀

 6.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  die game lijkt me echt vet

 7.   
  Mmore's avatar

  Naast wat in het artikel genoemd wordt is natuurlijk ook de prijs van belang bij een dergelijk product. Het feit dat je voor 22 euro al het spel kan kopen is een dikke plus wat mij betreft.

 8.   
  ItsRD's avatar

  Het spel is echt super goed en ik vind dit wel een leuke oplossing tegen piraterij, hopelijk meer gratis content 😀

 9.   
  pepijn499's avatar

  Geen rare DRM systemen die performance slopen voor eerlijke kopers, dit is hoe het moet! Top devs.

 10.   
  TheNerdNL's avatar

  ik ga hem naar bf hardline denk ik halen