Nieuwe Blu-ray recensie: Annabelle


Vorige maand verscheen de Blu-ray van Annabelle in de winkel. Deze film is een prequel op The Conjuring, welke in 2013 in de bioscoop te zien was. Is deze film net zo angstaanjagend? Welke extra’s treffen we aan op de Blu-ray? En is he het waard om het schijfje in huis te halen? Je leest het allemaal in deze Blu-ray recensie van Annabelle.

Over Annabelle
Regisseur: John R. Leonetti | Cast: Annabelle Wallis (Mia), Ward Horton (John Gordon), Tony Amendola (Father Perez) en Alfre Woodard (Evelyn) | Genre(s): Horror | Speelduur: ca. 99 minuten | Bioscooprelease: 2 oktober 2014 | Filmrecensie: Lees hier

John Form heeft het perfecte cadeau voor zijn zwangere vrouw Mia gevonden: een zeldzame pop in een witte bruidsjurk. Maar Mia’s blijdschap is van korte duur. Tijdens een afgrijselijke nacht wordt het echtpaar in hun huis overvallen door leden van een satanische sekte. Dat resulteert in meer dan alleen maar een bloedbad. De sekte is nu in het bezit van een entiteit waarbij al hun voorgaande sinistere daden in het niet vallen. Ze joeg iedereen de stuipen op het lijf in The Conjuring, maar nu zien we hoe het allemaal begon. Annabelle, een pop die het onvoorstelbare kwaad belichaamt, is veilig opgeborgen in een museum voor occulte zaken in Connecticut. De pop wordt zelfs twee keer per maand gezegend door een priester. De bovennatuurlijke thriller Annabelle van New Line Cinema laat zien wat er gebeurde voordat het ultieme kwaad op de wereld werd losgelaten.


Over de Blu-ray
Beeld: 1080p High Definition Breedbeeld 16×9 (2.35:1) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD Master Audio en Engels, Frans, Duits en Italiaans 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: Nederlands, Frans, Spaans, Portugees, Deens, Fins en Zweeds | Aantal discs: 1 x Blu-ray | EAN: 5051888208922 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 11 februari 2015

Na een redelijk misplaatste trailer van This Is Where I Leave You, we bereiden ons immers voor op een totaal ander genre, komen we direct terecht in het hoofdmenu. Persoonlijk vindt ik dit altijd fijner dan wanneer de film direct start na een aantal trailers, maar dat terzijde. De breedbeeldverhouding zorgt ervoor dat we aan de boven- en onderzijde van het scherm twee dikke zwarte balken te zien krijgen tijdens de film, wat natuurlijk een positieve invloed heeft op de beleving. Wat daarnaast ook een belangrijke rol speelt in Annabelle is de muziek en dat merken we direct al in het menu van het schijfje wanneer de angstaanjagende pop je strak aankijkt en er een nummer wordt afgespeeld dat dit effect goed versterkt. Maar back-to-bussiness, het is het zeker waard om Annabelle aan te schaffen op Blu-ray, of je nu wel of niet van horror-films houdt. De film bevat genoeg cliches die degene die onbekend zijn met dit genre genoeg kunnen verassen, ook mij aangezien ik een aantal jaar geen horror-film heb bekeken.

De standaard-uitvoering die wij kregen geleverd bevat de voor Warner Bros. Home Entertainment herkenbare zwarte disc, welke wordt geleverd in een standaard keep case. Op de disc treffen we nog de nodige extra’s aan waaronder uiteraard een aantal verwijderde scènes, maar ook specials als The Curse of Annabelle, Bloody Tears of Possession, Dolls of the Demon en A Demonic Process. Naast de film valt er met de disc dus ook genoeg te beleven, evenals zonder de disc. Want zoals bijna altijd levert Warner Bros. Home Entertainment een Ultraviolet-code mee waardoor je de film overal en wanneer je maar wilt kunt bekijken.

Met dank aan Warner Bros. Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren