Dutch Game Garden binnenkort ook in Breda

Nederland speelt een grote rol op het gebied van indie-games en met studio’s als Vlambeer en Ronimo kunnen we trots zijn op ons kleine landje. Het is dan ook geen verrassing dat er steeds meer kleine studio’s worden opgericht in Nederland en om ook de zuidelijke talenten onderdak te bieden, wordt volgende week een nieuwe vestiging van de Dutch Game Garden geopend in Breda.

De Dutch Game Garden begon in Utrecht en wegens het immense succes opende mei vorig jaar een tweede dependance in Hilversum. Nu is dus ook Breda aan de beurt, waar het nieuwe gebouw mede dankzij de overheid en de plaatselijke hogeschool NHTV volgende maand zijn deuren zal openen.

Op dinsdag 3 maart om 16:00 uur openen Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant en Bob Bergkamp van de gemeente Breda de Dutch Game Garden in Breda. De vestiging heeft zestig werkplekken, die tegen relatief lage bedragen gehuurd kunnen worden door (ex)studenten van de NHTV-opleiding International Game Architecture and Design.

Inmiddels wordt het pand al bewoond door Atlantis Games, Through Games, SassyBot Studio (bekend van de 3FM Serious Request-games en Fragments of Him) en SplitPolygon. Wij zijn benieuwd welke unieke game-ervaringen de Dutch Game Garden Breda ons in de toekomst zal brengen.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Nog een mooie plek erbij voor indie om vette games te maken.