CrewGrounds: Naar welke game kijk jij het meest uit in 2015?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox One, zweert persoon B bij de PlayStation 4. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen enkele redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze antwoord te geven op de volgende vraag:

Naar welke game kijk jij het meest uit in 2015?

Wester Wagenaar
Persona 5
De zoekresultaten van “Persona” op Metacritic alleen al zouden genoeg moeten zijn om je te overtuigen van de ongekende waardering die wereldwijd uitgaat naar de RPG-reeks. Persona 4 is alweer 7 jaar oud, dus is het zeker tijd om eindelijk aan de slag te gaan met een volwaardig nieuw deel binnen de serie. Persona 5 gaat geen tot extreem weinig stemmen ontvangen in deze poll op GamersNET vrees ik, maar dat neemt niet weg dat dit dé Japanse game van het jaar gaat worden.

Richard Leurs
Evolve
Ik wil weer eens wat serieuzer een multiplayergame gaan spelen. Er lijkt in 2015 één geschikte kandidaat te zijn die biedt wat ik zoek. Samenwerken en strategie, dat is wat ik namelijk van een multiplayergame wens. Het kan dan ook niet anders dan dat ik naar Evolve uitkijk. Eindelijk weer eens een multiplayergame die echt wat nieuws doet. Laat maar komen!

Daniël Pietersma
Uncharted 4: A Thief’s End
Naughty Dog staat voor kwaliteit, als ik voor één studio mijn hand wel in het vuur durf te steken, is het voor deze studio uit Santa Monica. Hoe zij de games weten te creëren, met zoveel liefde en passie, het straalt gewoon van de games af. Van de eerste gameplay-beelden van Uncharted 4 heb ik enorm genoten. Meer vrijheid tijdens het bevechten van vijanden bevalt me enorm en natuurlijk wil ik weten hoe het nou precies zit met Nathans broer. Wat is er gebeurd tussen Uncharted 3 en 4? Oftewel genoeg dingen die ik zeer graag te weten kom. Daarom staat Uncharted ver bovenaan mijn lijst van favoriete games in 2015!

Tom Gudde
Anders, namelijk: Inside
Het lijstje van de poll belooft veel moois, daar is geen twijfel over mogelijk. Toch ben ik vooral benieuwd naar de spirituele opvolger van Limbo. De game die alweer een paar jaar geleden de kracht van indiegames liet zien; unieke stijl en gameplay, geweldige sfeer, en een heleboel nieuwe fans. Toen vorig jaar tijdens de E3 ontwikkelaar Playdead een trailer van Inside vertoonde was ik zowel verbaasd als enthousiast. We zagen kleur, driedimensionale levels, en een aan George Orwell’s Resistance 1984-achtig sfeertje. Helemaal anders, en toch herkenbaar. Het zal vast geen nachtelijke releaseparty hebben bij de lokale Media Markt, maar dat is ook niet nodig. Inside is voor de liefhebbers.

Leon Kempers
Uncharted 4: A Thief’s End
Dit is voor mij natuurlijk geen lastige vraag. Uncharted: Drake’s Fortune is nog steeds mijn favoriete game ooit en ook het tweede en derde deel waren fantastisch. Mensen klagen al een tijdje dat de new-gen consoles toch niet zo “nieuw” zijn wanneer het op baanbrekende grafische ervaringen aankomt, maar Naughty Dog gaat daar later dit jaar even verandering in brengen. Wanneer dat ook nog eens een fantastisch verhaal en meeslepende gameplay met zich meebrengt – zoals we gewend zijn van de franchise – heb ik mijn GOTY al gevonden.

Leon Stougie
Star Wars: Battlefront
Deze poll toont wel aan dat 2015 een goed gamejaar beloofd te worden en talloze titels weten mijn interesse te wekken. Uncharted 4: A Thief’s End heeft mijn vollledige vertrouwen, The Division toont potentie en over Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege ben ik hoopvol. Vooral benieuwd ben ik echter naar Star Wars: Battlefront. Ondanks het tegenvallende Battlefield 4 is Dice al jarenlang één van mijn favoriete ontwikkelaars en Star Wars doet mijn hartje toch ook wel wat sneller kloppen. Voeg deze elementen samen en het zou zomaar kunnen dat Battlefront, samen met onder andere Uncharted 4, voor mij gaat strijden om de titel Game of the Year 2015.

  1.   
    Kamelot2's avatar

    Dragonball xenovers en The Division!

  2.   
    Nuffsaid's avatar

    The division en the Witcher 3

  3.   
    DonPulliany's avatar

    Xenoblade-Zelda-The Witcher 3- Star Wars Battlefront

  4.   
    xeArr's avatar

    division witcher 3 , the order

  5.   
    Fiscus's avatar

    Zonder twijfel: Star Wars Battlefront 3!!!

  6.   
    Thabigmanx's avatar

    Bloodborne

  7.   
    Gozer_033's avatar

    BATTLEFIELD HARDLINE!!!!!!!!! 😉

  8.   
    Neolite's avatar

    Halo 5 Guardians. 8)

  9.   
    gamepower's avatar

    Mortal Kombat X word meesterlijk

  10.   
    assassin_MKA's avatar

    Uncharted 4

  11.   
    YuiNyan's avatar

    persona 5 🙂

  12.   
    gunnarwish's avatar

    Expansion van Guild Wars2 Hyped!!!

    Dragonball Xenoverse

  13.   
    noah81's avatar

    Star wars battle front
    Battlrfield hardline
    maar het allermeest kijk ik uit naar zelda wii u!

  14.   
    Ryan2000's avatar

    The division!!!!

  15.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Het is moeilijk echt waar! 😮

    Er komen zoveel goede en vooral veel AAA titels uit dit jaar, mede omdat er zoveel was uitgesteld dus natuurlijk kan ik makkelijk zeggen… The Witcher Wild Hunt, Batman Arkham Knight, Mirror’s Edge 2, Metal Gear Solid of zelfs een van mijn geliefde games waar ik echt naar uitkijk Uncharted A Thieves End.

    Maar dan ga ik toch voor Star Wars Battlefront III, waarom?!
    Wel het is meer dan een volle 10 jaar geleden sinds Battlefront 2 uitkwam en nu zijn we aanbeland in 2015 dat zijn nogal wat jaartjes verder op het gebied van nieuwe tech in games.

    Plus we hebben echt ook nog helemaal niks gezien van hoe de game eruit gaat zal gaan zien of welke (space) modes erin gaan zitten!
    Dat is een ding waar ik me het meest op verheug, de eerste echte reveal (gameplay) trailer in zijn volle new-gen glory!!!!
    Plaats daarop ook nog eens de ontwikkelaar Dice/EA op de zaak met de Frostbite engine en je hebt een Star Wars game waar elke nerd/fan sterk naar uit zal gaan kijken.

    Do i need to say more?!? 8)

  16.   
    Jerry97's avatar

    Ik kijk echt heel erg uit naar The witcher 3! Dat word dan mijn eerste game die ik maanden kan blijven spelen door het lange verhaal en de side missies.

  17.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    battlefront

  18.   
    FireBallz's avatar

    hij is al uit, maar ik keek enorm uit naar Dying light! en al reeds gespeeld hij is echt beast mode

  19.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Ik kijk zelf uit naar de nieuwe COD en natuurlijk naar Wwe 2k16, #WWE

  20.   
    GamerSP's avatar

    uncarted 4 en witcher 3