Harry Potter spin-off wordt trilogie

Veel fans van Harry Potter zullen blij zijn te horen dat de spin-off, Fantastic Beasts and Where to Find Them, een trilogie wordt. Dit boek uit 2001 stond eerst bekend als een van Potter’s leerboeken. Warner Bros’ topman Kevin Tsujihara heeft J. K. Rowling overgehaald om het verhaal naar het witte doek te vertalen. Vorige week vertelde hij aan de New York Times dat het verhaal de ‘magizoologist’ volgt, genaamd Newt Scamander.

Scamander is de auteur van een gids over magische wezens. Het verhaal speelt zich af in New York en is geen sequel of prequel van Harry Potter. Het is juist een uitbreiding van de magische wereld van de jonge tovenaar, volgens Rowling.

Vorige maand liet Rowling Emma Watson, Hermelien Griffel in de Potterreeks, weten dat ze het proefscript in 12 dagen af had. Rowling liet ook zelf weten dat het Tsujihara was die haar overtuigde het boek naar een film te vertalen. Het is de bedoeling dat de opnames deze zomer beginnen en Fantastic Beasts and Where to Find Them zal dan vanaf 18 november 2016 in de bioscopen te bewonderen zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren