Fast Forward: The Hunger Games: Mockingjay – Part 2


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Einde in zicht
Nadat afgelopen december de Hobbit-trilogie tot een einde kwam wordt dit jaar ook de Hunger Games-franchise afgesloten. Met The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 nemen we voorgoed afscheid van Katniss Everdeen. Of toch niet? Want het lijkt erop dat Jennifer Lawrence nog wel zin heeft in een nieuwe Hunger Games-film, dit gaf ze onlangs te kennen in een interview.

Naast Jennifer heeft ook regisseur Francis Lawrence, die vanaf het tweede deel plaats heeft genomen op de regisseursstoel, hier wel oren naar. Volgens hem is er, ook na deze vierde film, nog genoeg te vertellen over de franchise. Maar hoe gaan deze films dan vorm krijgen ten opzichten van de eerdere boekverfilmingen?


Het verhaal
In The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 lijkt het verhaal in ieder geval voorlopig te worden afgesloten, zoals dat ook in de boeken het geval was. Katniss en de bewonder gaan een laatste gevecht aan met The Capitol, maar de grote vraag blijft wie dit gevecht gaat winnen…

Phillip Seymour Hoffmann
Op 2 februari 2014 overleed acteur Phillip Seymour Hoffmann op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van een overdosis, hij pleegde vermoedelijk zelfmoord. Ook Hoffmann was natuurlijk één van de grote sterren in de Hunger Games-franchise, in de vorm van Plutarch Heavensbee. Gelukkig voor de fans had hij al zijn scènes voor de film al opgenomen voor zijn overlijden en bracht dit de release van de film niet in gevaar.

Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat een groot acteur van ons is heengegaan. Hierbij dragen wij deze Fast Forwards dan ook op aan Phillip Seymour Hoffmann, moge hij rusten in vrede.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren