SBS 9 heeft geen slechte eerste dag

De nieuwe televisie zender SBS 9 begon op donderdag 1 januari rond het middaguur met uitzenden. De nieuwe zender zegt veel series en film te gaan uitzenden en dit lieten ze zien door op de eerste dag te beginnen met een filmmarathon. De eerste twee films, Seabiscuit en Flash of Genius trokken beiden meteen al redelijk veel kijkers volgens stichting kijkonderzoek.

De film Seabiscuit trok 49.000 kijkers en de film Flash of Genius trok meteen al 72.000 kijkers. De best bekeken film op de zender die dag was de familiefilm Wall-E. Deze film trok 82.000 kijkers. Met een gemiddeld 49.000 kijkers had de zender een marktaandeel van 1,1 procent.

Of de zender natuurlijk steeds meer kijkers gaat aantrekken is natuurlijk de vraag. De zender heeft namelijk niet het gemak dat hij binnen de eerste 10 zenders staat, die over het algemeen het meest worden bekeken. Bij sommige aanbieders is de zender pas op een positie boven de 30 te vinden. In ieder geval had de zender de tweede dag al meer kijkers, met de film How to Train Your Dragon, die namelijk 136.000 kijkers trok. We zijn benieuwd met welke films en series SBS9 de komende tijd zal komen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren