Internetproblemen op Xbox One

Het regende klachten bij Microsoft vannacht. De Xbox One zou namelijk niet in staat zijn verbinding te maken met het internet. Via verschillende media kwamen verhalen binnen dat bij het starten van het apparaat alle overige systemen die met internet verbonden waren, plots internetloos bleken. Dit was enkel te verhelpen door de router opnieuw op te starten. Via het officiële Twitter-kanaal van Xbox Support laat Microsoft weten dat het probleem omstreeks kwart voor twee ’s nachts Nederlandse tijd grotendeels verholpen was.

Op diverse sociale media werd meteen gespeculeerd over een nieuwe aanval van het inmiddels beruchte Lizard Squad. Echter, zowel de hackersgroep zelf als Xbox zegt hier niks over. Het is onwaarschijnlijk dat Lizard Squad hier iets mee te maken heeft, aangezien deze groep hacks vooral lijkt uit te voeren om aandacht te trekken.

Ben je nog niet geheel op de hoogte van wat deze hackersgroep inhoudt? Lees dan onze speciale column over Lizard Squad!

  1.   
    Supermario's avatar

    Lizard squad/maffia die kijken wel uit 2 van hun leden in Engeland zijn al opgepakt,voor de recente ddos aanvallen. En reken maar dat er meer volgen

  2.   
    GrijzeVos's avatar

    Zal wel alleen Amerika zijn geweest of zo, heb nergens last van gehad.

  3.   
    GsA_Dragonheart's avatar

    ik heb alleen problemen met het streamen van men films die ik via live heb gekocht. Dat was daarvoor voor nooit een probleem 🙂 Zal wel opgelost geraken.

  4.   
    gamepower's avatar

    niets van gemerkt..

  5.   
    Supermario's avatar

    ”swklijn1″ schreef, "”Lizard squad/maffia die kijken wel uit 2 van hun leden in Engeland zijn al opgepakt,voor de recente ddos aanvallen. En reken maar dat er meer volgen”
    Dat was niet de aanleiding waarom ze werden opgepakt, het had te maken met Pay-Pal niet met dit."

    http://www.nu.nl/games/3965092/verdachte-ddos-aanval-xbox-live-en-psn-opgepakt.html

  6.   
    Sa.'s avatar

    Ik heb alleen last van “100% packet loss”, zijn er ICTers in de zaal die me kunnen uitleggen wat ik moet doen? De website van Xbox is niet bepaald hulpzaam.

  7.   
    lucacol's avatar

    En daarom heb ik een ps4 haha, nee grapje kan gebeuren.