Tom en Santa Claus’ Hot Koffie Show: Steamsales zijn evil?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stelling van deze week:

Steamsales zijn slecht voor de gameindustrie

Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

  1.   
    Musicman88's avatar

    De nieuwste games krijgen toch echt geen 50 % of meer korting, dus ik denk niet dat ontwikkelaars iets te kort gaan komen. En de fans die hun game vanaf het begin willen spelen, kopen deze toch op de eerste dag voor de volle prijs.

    Maar dit is voor mij wel de kans om games die mij minder aanspreken eens een poging te geven. Of games waarvan ik bij release zoiets had van, leuk, maar niet voor 50 euro, kan ik nu wel met een mooie korting toch eens gaan proberen.

    Dus ik ben het er niet mee eens. Fijne kerstdagen! ๐Ÿ˜€

  2.   
    Sainting's avatar

    Hahaha wat een prachtig einde!

  3.   
    WoKingNL's avatar

    Haha komisch, en ook suddenly nightwish richting het einde! Toppertje! ๐Ÿ™‚

  4.   
    GodJordi's avatar

    Peter: ”Ik heb een loopneus, dat zit nou allemaal in die baard.” Ik: ”Dan ruiken je voeten zeker? ’t moet niet gekker worden!”

  5.   
    Petor's avatar

    ”swklijn1″ schreef, "Blijkbaar ben ik dit jaar niet lief geweest voor Peter, heb helemaal niks gehad. HATE YOUUUUUU!!!!"

    Ik haat ook van jou ๐Ÿ™‚

  6.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Wauw! GN chocola!

    Nooit geweten dat de baard van de Kerstman nep was en hij lijkt ook nog eens sprekend op Peter!

  7.   
    Ralph P Scene's avatar

    swex kerstman ๐Ÿ˜‰

  8.   
    Leukste's avatar

    1:03 Wat hebben jullie gekregen voor kerst?

    Een onwijs gezellig kerstdiner met familie.

    Steam heeft het gewoon heel goed voor elkaar met zijn Steam Sales. Het enige wat mij weerhoud is dat ik niet zo’n fanatieke PC gamer ben en ik van mijzelf weet dat ik dan toch niet aan al die games toe ga komen. Maar ik geloof heus dat je bij sommige acties “een dief van je eigen portemonnee bent” als je spellen niet wil aanschaffen bij zulke kortingen.

    Stelling: De steam sales zijn slecht voor ontwikkelaars…

    Rasechte PC titels zouden hier mogelijk mee te maken krijgen. Maar hebben die ook niet te maken met illegale exemplaren die te downloaden zijn? Voor de multiplatform titels geloof ik niet dat dit heel slecht is voor ontwikkelaars. Daar moeten de ontwikkelaars vooral laten zien dat hun game het volle pond waard is om zo te voorkomen dat mensen gaan wachten tot een game in de Steam Sales beland. Hier is het dus de keuze aan de ontwikkelaar wat die ermee wil.

  9.   
    JeroenvdB's avatar

    stelling,het is slecht dat playstation network telkes langer gehackt is dan xbox live van mircosoft. hierdoor is het kut voor mensen die een ps4 hebben.

  10.   
    Supermanneke's avatar

    Veel mensen lijken te vergeten dat ontwikkelaars hierover gewoon afspraken maken met Steam/Valve. ’t Is niet dat als ze bij Steam zoiets hebben van; “Hey, laten we “Game X” in de aanbieding gooien voor X%”, dat ze dat ook zomaar mogen doen. Als een ontwikkelaar/uitgever niet wil dat zijn/haar game voor minder dan de launch/normale prijs verkocht wordt op Steam, dan gebeurd dat ook niet.

    Persoonlijk zou ik de Steamsales beschrijven als een haat-liefde relatie, ’t is echt heerlijk dat alles zo goedkoop is. Maar helaas komt het ook voor dat ik meer dingen koop dan ik dat ik tijd voor heb, waardoor m’n Steamlijst overvol is en m’n bankaccount weer wat kleiner…

  11.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Geweldig! heb echt gelachen ๐Ÿ™‚

  12.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Veel games voor weinig geld, snap niet hoe iemand daar een probleem mee zou kunnen hebben. Als je uiteindelijk een heleboel games koopt die je nooit gaat spelen is dat je eigen schuld. Ik ben Godkoning Gaben heel dankbaar voor alle games die ik met korting heb kunnen kopen

  13.   
    TheSpect4tor's avatar

    Ik heb the crew gekregen voor kerst.

  14.   
    dav1d's avatar

    Kunnen we voor de 31ste niet 3 stellingen doen en een extra lange show maken? Ik kijk hier serieus graag naar.

  15.   
    ronineter's avatar

    Ik heb alleen 3 flessen Speciaal bier gekregen.

  16.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Hoe zou de wereld er uit zien als microsoft en sony samen een console hadden gemaakt #wwe

  17.   
    stinkiwinkie's avatar

    Ik vind dat steam sales niet slecht zijn. Ik heb nu Max pagne 3, batman arkham origins en asylum gekocht. De game-developers onderhandelen wel met valve hoe hard hun spel in korting mag zijn voor de sales. Bij sommige games moet men echt langer wachten eer het goedkoper is. Ik heb lang moeten wachten voor Assassins creed 3 in goede afprijzing was iets rond de 25 euro. De DlC van skyrim V was ook efjes wachten voordat het voordelig was.

  18.   
    mattioza's avatar

    De steamsales zijn misschien ook een poging om de illegale downloads te verminderen, dat ze er zo toch nog iets uithalen.

    Stelling: Spelers die een anti-voertuigenwapen gebruiken in een map/mode zonder voertuigen willen hun klein pistooltje compenseren. ๐Ÿ˜›