Uitgever van Spintires laat de ontwikkelaar niet meer updaten

Pavel Zagrebelnyj, de ontwikkelaar van de off-road driving simulator Spintires, heeft op het Russische social media-platform VK gezegd dat de uitgever van de game hem verlaten heeft. Het gaat hier echter niet om een vriendschappelijke beëindiging van de relatie:

Sad news … just seemed like the development process started, I almost finished my map and tools to develop mods (free upgrade) … as our Englishmen from oovee together with the loot disappeared. What infuriates even more is the fact that my posts are removed from the official English-language forum.
Een teleurstellend stukje nieuws uiteraard. Hoewel Spintires een leuke game is, is er geen enkel doel te bereiken, en Zagrebelnyj geeft aan modding-tools uit te willen geven. De pc-gamers onder ons zullen weten dat een game die aangepast kan worden door middel van mods jaren langer mee kan gaan.

Oovee, de uitgever van Spintires, ontkent de aantijging echter. Van de kant van de uitgever wordt gezegd dat Zagrebelnyj zijn geld heeft ontvangen en de contracten nog steeds van toepassing zijn. Sterker nog, Oovee geeft aan dat het hoopt op een spoedige hervatting van de ontwikkeling. Ook zou het team dat met Spintires werkt uitgebreid worden. Hoewel Oovee heeft laten weten de rechten tot Spintires te bezitten en nog niet klaar te zijn met de game, heeft Zagrebelnyj de rechten tot de technologie en de oorspronkelijke code nog. De Rus denkt eraan een nieuwe game te ontwikkelen hiermee, waarschijnlijk met een andere uitgever. Zagrebelnyj raadt mensen zelf aan om Spintires niet langer te kopen.

Meer Spintires

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren