Fast Forward: Paddington


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Nostalgie
Voor mij persoonlijk brengt de film Paddington één en al nostalgie met zich mee. Als klein ventje zat ik zelfs op een kinderopvang welke dezelfde naam droeg en was ik verzot op zijn avonturen. Wat mij betreft zou mijn Fast Forward hier dan ook al stoppen met de conclusie hot, maar daar hebben jullie natuurlijk weinig aan. Laten we eens kijken wat we verder nog weten over deze bruine beer, behalve dat hij verzot is op marmelade.

Geschiedenis
Beertje Paddington, zoals hij in het verleden ook wel werd genoemd is een personage, afkomstig uit de Engelse kinderliteratuur. Het eerste boek, A Bear Called Paddington verscheen op 13 oktober 1958 in de handel en werd geschreven door Michael Bond. De beer kwam tot leven dankzij de prachtige illustraties van Peggy Fortnum, wie hem in een donkerblauwe jas hees en een grote rode hoed gaf.


Animaties
Ook in de aankomende film hebben de makers rekening gehouden met de hiervoor genoemde, uiterlijke eigenschappen van Paddington. Maar ook het innerlijk van de wat klunzige beer is gelukkig niet veranderd. Nadat hij op het station van Paddington wordt gevonden door een typisch Brits gezin krijgt hij dezelfde naam mee en moet hij flink wennen aan de gewoontes van de mens. Dit gaat niet altijd even soepel en zorgt geregeld voor hilarische taferelen.

De verwachting
Het succes van Paddington is lastig in te schatten. Hoewel de generatie die de beer nog kent uit zijn/haar kindertijd veel nostalgische waarde zal hechten aan de film, kan deze bij andere die niks met de beer hebben wellicht totaal buiten de boot vallen. Ikzelf kan in ieder geval niet wachten totdat de film op 11 februari 2015 in de bioscoop verschijnt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren