Rechten voor Nederlandse IP de Blob opgekocht door Nordic Games

Zo’n zeven jaar geleden ontwikkelden acht Nederlandse studenten voor hun opleiding een opmerkelijk spelletje genaamd “de Blob”. Ze zetten deze game, waarin je met een rond mannetje een complete stad moest verven, gratis op internet en al snel verwierf het internationale bekendheid. Zoveel bekendheid zelfs dat THQ de rechten van de game opkocht en meerdere spellen in de franchise uitbracht. Inmiddels hebben de makers van de Blob een eigen studio opgericht (Ronimo Games, bekend van onder andere Awesomenauts) en is THQ failliet.

Toch lijkt het erop dat we het laatste van de Blob nog niet hebben gezien. Nordic Games, bekend van onder andere MX vs. ATV Supercross, heeft de rechten voor de Blob namelijk opgekocht. Reinhard Pollice, business & product development director bij Nordic Games, is enthousiast:

de Blob is just a great and truly unique franchise. We are excited about what the future holds for this polychromatic extravaganza as the newest addition to our portfolio. We will evaluate opportunities with the existing games, as well as potential sequels.
Wij kijken in ieder geval uit naar de toekomst van de Blob, want een beetje Nederlandse glorie in de game-industrie is nooit verkeerd.

Meer de Blob: The Underground

  1.   
    assassinkarsten's avatar

    Was the blob van Nederlandse makers!? Oh Whaha

  2.   
    svenysven's avatar

    assassinkarsten schreef, "Was the blob van Nederlandse makers!? Oh Whaha"

    Heb ik ook nooit geweten 😛

  3.   
    Tom's avatar

    Sterker nog, de gehele retail franchise is dus pas ontstaan nadat THQ de indie-game van een aantal Utrechtse studenten vond. De originele Blob-game speelde zich dan ook af in Utrecht, heel bescheiden allemaal. Mocht je geïnteresseerd zijn: de Blob is hier gratis te downloaden.

  4.   
    Hitman047's avatar

    De naam geeft het ook al een beetje weg.

    De Blob. Niet ‘the’. 😉