Daredevil wordt een stuk grimmiger dan recente Marvel producties

Zoals reeds bekend is Marvel met Netflix in zee gegaan om samen verscheidene series over Marvels superhelden te gaan maken. De eerste in dit rijtje zal Daredevil zijn, gevolgd door (in willekeurige volgorde) Power Man, Iron Fist, Jessica Jones en tot slot een team-up miniserie die The Defenders gaat heten.

Voor wie niet bekend is met het karakter, Matt Murdock is een advocaat die als kind zijn gezichtsvermogen verloor. Zijn andere zintuigen werden echter vele malen sterker. Gecombineerd met een stevig trainingsregime en een strak rood superheldenpak met bijpassende stok aan een touw stelt dit hem in staat om ’s avonds de straat op te gaan en in zijn wijk, Hell’s Kitchen, de criminaliteit drastisch de kop in te drukken als de superheld Daredevil. Aangezien hij verder geen bovenmenselijke krachten heeft is het echter niet ongebruikelijk dat hij zelf van tijd tot tijd ook flink in elkaar gemept wordt. Dat weerhoudt hem er echter niet van om de volgende avond weer met geen ander hulpmiddel dan zijn stok aan een touw van dak naar dak te springen en zo de straten te patrouilleren.

Steven S. DeKnight zal de showrunner zijn voor Daredevil. Hij is voornamelijk bekend als producer van Spartacus en werkte nauw samen met Joss Whedon aan zowel Buffy als Angel.

In een interview met Paste Magazine lichtte hij een tipje van de sluier op met betrekking tot deze serie:

He’s a lawyer by day, and he’s taken this oath. But every night he breaks that oath, and goes out and does very violent things. The image that always stuck in my mind was the Frank Miller Elektra run where he’s holding Bullseye over the street, and he lets Bullseye go because he doesn’t want Bullseye to ever kill anyone again. When I read that originally, when I was young, I’d never seen anything like that in comics. Superman scoops up the villain and puts them in jail. This time the hero didn’t do that. It was a morally grey ground that I found absolutely fascinating. There are two sides to this character. He’s literally one bad day away from becoming the The Punisher! Frank Castle went just a little bit further than he did. Daredevil has no qualms about beating the hell out of somebody. He’s not going to tie them up with his webs! He’ll come close to killing somebody. And it’s that fine edge—Why doesn’t he go all the way? I really liked the flawed heroes, the human heroes.
Niet zo’n saaie brave Hendrik zoals de meeste superhelden dus. Moet zeggen dat dit me persoonlijk wel aanspreekt. Het is vaak een beetje een anticlimax als een superheld een schurk zonder een schrammetje aflevert bij de politie, of alleen maar in een web spint en boven de straat ophangt.

Charlie Cox, bekend van Boardwalk Empire, Stardust en Dracula Untold, zal de “Man Without Fear” gaan spelen. Deborah Ann Woll , die we voornamelijk kennen van True Blood, zal zijn secretaresse Karen Page gaan spelen en voor Vincent D’Onofrio (Law and Order: Criminal Intent en verder teveel om op te noemen) is de rol van The Kingpin weggelegd, de grote baas van de georganiseerde misdaad in Hell’s Kitchen. Elden Henson kennen we vooral van Deja Vu en de aankomende The Hunger Games: Mockingjay films en die zal hier in de huid kruipen van Franklin ‘Foggy’ Nelson, Matt’s beste vriend en partner in het advocatenkantoor. Rosario Dawson, o.a. bekend van de Sin City films, heeft ook een rol, en ook al is nog niet officieel bekendgemaakt welke dat zal zijn, het is vrij zeker dat zij Electra zal gaan spelen, een ninja huurmoordenaar die normaal met 2 sai vecht en een knipperlicht relatie met Daredevil onderhoudt. Scott Glenn, bekend van o.s. The Silence of the Lambs en Training Day, tot slot is gecast als Stick, Matt’s vechtleraar en mentor.

Daredevil is vanaf mei 2015 te zien op Netflix.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren