De vrijdag box office in de V.S. van week 36

Het weekend na Labor Day is standaard het slechtste weekend van het jaar waar het filmbezoek betreft. Vandaar ook dat deze week alleen het licht religieuze The Identical in premère ging, dat enigszins gebaseerd is op Elvis Presley’s levensverhaal. Eerst zou ook The Green Inferno, een horror van Eli Roth, deze week zijn opwachting maken, maar door een meningsverschil tussen de financier en de distributeur ging dat niet door. Er is nog geen nieuwe Amerikaanse releasedatum bekend.

Voor de derde week op rij wint Guardians of the Galaxy de vrijdagavond. Marvels intergalactische helden wisten 2,7 miljoen dollar op te leveren op vrijdagavond en zullen over het hele weekend gezien waarschijnlijk weer zo’n 9 miljoen dollar bij kunnen schrijven. Daarmee gaan ze in totaal naar de 290 miljoen dollar in Amerika en zullen ze volgend weekend naar alle verwachting de 300 miljoen dollar passeren.

Voor de plekken hierna is het een stuk spannender. Het zilver van deze vrijdagavond ging naar het tienerdrama If I Stay, met net iets meer dan 1,6 miljoen dollar. De schatting voor dit weekend staat op 5,1 miljoen dollar en daarmee zal If I Stay de 40 miljoen dollar aan totale inkomsten in de V.S. passeren. Niet verkeerd voor een film die maar 11 miljoen kostte om te maken!

Het brons is deze keer voor Let’s Be Cops. Zij brachten vrijdagavond 1,55 miljoen dollar op en zullen dit weekend goed zijn voor zo’n 4,6 miljoen dollar. Na dit weekend zal deze film de 70 miljoen dollar aan inkomsten in de V.S. alleen naderen, ruim het viervoudige van het budget!

Teenage Mutant Ninja Turtles haalde vrijdagavond 1,5 miljoen dollar op en eindigde daarmee op plek 4. Over het hele weekend gezien zullen ze het waarschijnlijk wel wat beter doen en eindigen ze met circa 6 miljoen dollar waarschijnlijk toch weer op de tweede plek. Hun totaal komt dan al op zo’n 175 miljoen dollar te staan.

Op plek vijf eindigde Pierce Brosnan’s The November Man met 1,24 miljoen dollar. Deze zal dit weekend zo’n 4,2 miljoen dollar ophalen om in totaal ergens rond de 19 miljoen dollar uit te komen na zijn tweede weekend.

The Identical, de enige nieuwe film deze week, haalde slechts 534,000 dollar op en zal met nog geen 2 miljoen dollar over het hele weekend waarschijnlijk buiten de top tien eindigen. Blijkbaar zaten er niet veel mensen te wachten op een christelijk verhaaltje over een soort van Elvis en zijn tweelingbroer.

Het weekend na Labor Day in 2008 was voor bioscopen het slechtste weekend van de afgelopen tien jaar, maar het ziet er naar uit dat de inkomsten dit weekend zelfs nog lager uit zullen komen dan de 61 miljoen dollar die er toen binnen kwam.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren