The Evil Within in Japan alleen zonder censuur met Gore Mode DLC

The Evil Within belooft een heftige game te worden, vol lompe actie en vooral ook de nodige gore. Vijanden die volledig uit elkaar spatten als je ze omver knalt zijn zeker geen uitzondering. Voor de Japanse markt heeft de ontwikkelaar echter wat extra werk verricht om zoveel mogelijk gamers te bereiken.

Magazine Famitsu viel het namelijk op dat The Evil Within een zogeheten CERO D rating heeft gekregen in Japan, waardoor gamers vanaf 17 jaar het spel mogen kopen. Het leek echter logisch dat een heftige game als deze geschikt zou worden bevonden voor 18 jaar en ouder. Hoe men dan toch die lagere rating heeft gekregen? Simpel, door de game te censureren.

De ontwikkelaar legt uit dat men twee versies van The Evil Within maakt. Een ongecensureerde versie voor het buitenland en een versie met censuur voor Japan. Op die manier kan men ook de grote groep 17-jarigen aanspreken, wat financieel gezien uiteraard interessant is. Om Japanse gamers toch de beste ervaring te bieden, kunnen zij na het kopen van de game DLC downloaden om alle lompheid alsnog in de game te activeren. Door de ontwikkelaar wordt deze download al herkenbaar omschreven als de ‘Gore Mode’ DLC.

  1.   
    Moodey's avatar

    Lijkt me ook weer om gewoon wat extra centjes uit die 17 jarigen te persen, die dlc zal wel weer 5 euro zijn en de game even duur als de normale versie… maarja ik woon niet in japan

  2.   
    Jemigzeg's avatar

    Ik had ergens anders gelezen dat de dlc gratis te downloaden was