GamersNET RADIO: Aflevering 227 – Daniëls laatste stagedag

Wat zullen we hem gaan missen! Daniël heeft zijn laatste stagedag afgerond en daarom host onze bebaarde broeder ook de allernieuwste GamersNET Radio! Caron is aangeschoven en de heren gaan het natuurlijk uitgebreid hebben over het gamenieuws. Onder meer Philips, de Wii U en Assassin’s Creed Unity komen aan bod in deze bomvolle aflevering!

Ook hebben we deze week uiteraard weer een nieuwe Top 5, de GNR Up2Date en nog veel meer ongein van Daniël en Caron.

Volgende week zijn er uiteraard weer op de zaterdag om jullie te voorzien van een gloednieuwe GamersNET Radio! Vergeet niet ons ondertussen een leuke recensie te geven op iTunes!

[radio]Luister hier naar aflevering 227[/radio]

  1.   
    HWSHHZ's avatar

    Hahahahaha 😆 😆
    Die intro, hoe verzinnen jullie het??? 😆 😆 😆 😀 😀

  2.   
    thijsknvb's avatar

    HWSHHZ schreef, "Hahahahaha 😆 😆
    Die intro, hoe verzinnen jullie het??? 😆 😆 😆 😀 😀 "

    haha zo zit ik ook elke keer XD

  3.   
    Zeeha's avatar

    hahaha zalige intro 😀

  4.   
    3333/3333's avatar

    Met alle respect, maar ik vond het stuk waarin jullie over de eerste wereldoorlog spreken niet bevredigend. Daarom moet ik toch even reageren.

    Ten eerste is de keuze voor de Great War helemaal niet opmerkelijk, want dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat die oorlog begon. Wat groots herdacht gaat worden en als je de dvd rekken in de Mediamarkt bijvoorbeeld in de gaten houdt zul je zien dat er ineens een enorm aanbod aan eerste wereld oorlog docu’s te vinden is.

    Daarnaast lijkt het mij dat iedereen die naar school is geweest weet dat de eerste wereldoorlog een gruwelijke verspilling van mensenlevens is geweest. Dat het een enkel een loopgraven oorlog was is ook onjuist, bij ons in een Westen ontstond weliswaar een patstelling, maar het was juist ook de eerste moderne oorlog en een mobiele oorlog. (geboorte van jagers en bommenwerpers o.a.) In andere gebieden vonden juist strategische veldslagen plaats, die de basis legde voor de tactieken die tijdens de tweede wereldoorlog werden toegepast. Daarnaast waren er net als in de tweede wereldoorlog ook veel burgerslachtoffers en vond er een genocide plaats.

  5.   
    Daniel Z's avatar

    Sorry dat ik geen obsessie heb voor deze oorlogen en dat ik nooit heel veel les heb gehad in de Eerste Wereldoorlog. Niet iedereen verdiept zich zodanig hierin als jij, dus ik kan het ook niet allemaal goed hebben.

    Echter, ik weet echt wel dat het 100 jaar geleden is dat de oorlog startte, staat zelfs in mijn review. Dus het is zeker logisch dat er aandacht aan wordt besteed en ook door middel van deze game. En natuurlijk weet ik dat de Eerste Wereldoorlog niet alleen om de loopgraven draaide en daarom kent Valiant Hearts ook niet alleen gameplay in die loopgraven.

    Maar daarom is het niet slecht om nog even een geschiedenisles te krijgen in dit spel, want ik wist lang niet alle details. En al zou ik bepaalde elementen wel hebben gehad op school, dan is dat al tig jaar geleden. Een mens onthoudt ook niet alles. Dus ik vind het gewoonweg erg mooi dat zo’n game niet alleen voor vermaak is, maar ook nog behoorlijk wat geschiedenis vertelt. Ik zeg tijdens de show dan ook dat deze herinneringen goed zijn, ook in Valiant Hearts, omdat we deze oorlog, en andere oorlogen, nooit mogen vergeten.

  6.   
    Leukste's avatar

    Wees gerust Caron ik stuur ook gewoon nog sms’jes met me prepaid mobiel. Daniël, al vind je zelf dat je soms negatief overkomt, je staat wel voor je mening. Ik geef ook liever een eerlijk antwoord dan het juiste antwoord. Een 8,8 als cijfer is een top cijfer Daniël. Je hebt de lat behoorlijk hoog gelegd voor de komende stagiaires. Daniël heel veel succes met het vervolg van je studie. Ik heb in ieder geval genoten van je nieuws- en videoverslagen. Een hele fijne vakantie gewenst.

  7.   
    3333/3333's avatar

    Ik vul jullie verhaal alleen maar aan. Ik merk dat je mensen geïnteresseerd probeert te maken in de Eerste Wereldoorlog, dat juich ik alleen maar toe.

    En natuurlijk weet ik dat de Eerste Wereldoorlog niet alleen om de loopgraven draaide en daarom kent Valiant Hearts ook niet alleen gameplay in die loopgraven.

    Die redenatie vind ik wel heel erg kort door de bocht.

  8.   
    Daniel Z's avatar

    Bedankt, Leukste! Doet me goed om te horen :-D.

    E Rommel schreef, "Ik vul jullie verhaal alleen maar aan. Ik merk dat je mensen geïnteresseerd probeert te maken in de Eerste Wereldoorlog, dat juich ik alleen maar toe.

    En natuurlijk weet ik dat de Eerste Wereldoorlog niet alleen om de loopgraven draaide en daarom kent Valiant Hearts ook niet alleen gameplay in die loopgraven."

    Die redenatie vind ik wel heel erg kort door de bocht.

    Nee oké, dan begrijp ik je reactie. Ik probeer geen uitspraken over een onderwerp te doen wat ik niet weet en het is daarnaast jammer dat er te weinig aandacht aan wordt besteed op school. Ik hoef het niet héél interessant te vinden, maar de herinneringen moeten deze generatie ook krijgen.

    Caron zei dat de Eerste Wereldoorlog behoorlijk om de loopgraven draaide en of de game daar dan ook vol mee zit. Daarom zei ik dat de oorlog natuurlijk ook anders werd bevochten en die game dus ook niet alleen maar loopgraven bevat. Ze pakken de waarheid beet.

  9.   
    mattioza's avatar

    Goede stage gedaan Daniël 😉 en 8.8 is een heel mooi cijfer!

    Geniet van je vakantie! 🙂

  10.   
    HWSHHZ's avatar

    @Daniel Z, hoewel ik redelijk nieuw ben op deze site (kijk mijn post’s) vind ik je een topgozer en een 8.8 is idd een heel mooi cijfer! Een fijne vakantie en veel succes met je verdere studie! 🙂

  11.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Daniel Z schreef, "Bedankt, Leukste! Doet me goed om te horen :-D.

    ”E Rommel” schreef, "Ik vul jullie verhaal alleen maar aan. Ik merk dat je mensen geïnteresseerd probeert te maken in de Eerste Wereldoorlog, dat juich ik alleen maar toe.

    .."

    Die redenatie vind ik wel heel erg kort door de bocht. "

    Nee oké, dan begrijp ik je reactie. Ik probeer geen uitspraken over een onderwerp te doen wat ik niet weet en het is daarnaast jammer dat er te weinig aandacht aan wordt besteed op school. Ik hoef het niet héél interessant te vinden, maar de herinneringen moeten deze generatie ook krijgen.
    Caron zei dat de Eerste Wereldoorlog behoorlijk om de loopgraven draaide en of de game daar dan ook vol mee zit. Daarom zei ik dat de oorlog natuurlijk ook anders werd bevochten en die game dus ook niet alleen maar loopgraven bevat. Ze pakken de waarheid beet.

    Volgens mij had ik beter niet over WOI kunnen beginnen. Ik weet dat ik redelijk kort door de bocht was, maar we kunnen het onmogelijk uren over de oorlog gaan hebben. Ik bespreek de plannen van generaal Von Schlieffen graag een keer off air met je.