GN Poll: De E3 was…

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

We worden de laatste jaren doodgegooid met DLC. Vrijwel elke game – groot of klein – wordt na de release voorzien van extra content en daar moet je regelmatig de portemonnee voor trekken. Echter, wij waren benieuwd hoe vaak jullie gamers bereid zijn om ook daadwerkelijk te betalen voor deze in-game spulletjes. Vul je regelmatig je digitale portemonnee aan, koop je alleen de DLC van je favoriete spellen of weiger je geld te betalen voor dit soort content? We vroegen het jullie via de poll en uit de uitslag blijkt dat jullie niet zo happig zijn op DLC. Het grootste deel van de stemmers koopt slechts één keer per jaar DLC en ruim één op de vier bezoekers koopt zelfs nooit extra content! Een greep uit jullie reacties:

fdennis:

Ik heb tot nu toe 2x een premium editie van Battlefield ( 3 en 4 ) aangeschaft en 1x een elite versie van CoD. Waarin je dus alle Dlc kreeg. En voor NFS Most Wanted een dlc pack voor aangeschaft. Oja en Just Cause 2 heb ik ook alle dlc. Maar ik moet zeggen op Just Cause 2 dlc na. Heeft de Dlc mij altijd teleurgesteld. De mappacks van CoD en Battlefield voelen zo goedkoop aan. Ook als je nu weer kijkt naar de mappacks van Bf4. China rising had iedereen al die de game pre ordert. Second assault is goedkoop scoren met ouwe maps van Bf3. Met slechts enkele nieuwe features. En Naval strike is gewoon totaal niet mijn ding. Daarom twijfel ik tegenwoordig ook heel erg om überhaupt nog extra dlc aan te schaffen voor een game die ik tof vind.
Leukste:
Zelden tot nooit. Heb de Season Pass van Killzone: SF gekocht omdat ik dat een toegevoegde waarde vond hebben voor mijn MP. Voor de rest “koop” ik alleen dlc bij aanschaf van de pre-order Limited Editions die koop. Dan zit er vaak al dlc bij inbegrepen. Mogen jullie zeggen of die dlc dan wel of niet is gekocht, dan wel bij de prijs van de Limited Edition is inbegrepen.
Jerry97:
Ik heb nog nooit een DLC gekocht. De enigste DLC die ik wilde kopen was die van the last of us, maar ik was blut. Ik vind dat veel DLC’s niet echt iets speciaals toevoegen. Zoals de DLC’s van call of duty. Het enigste wat je dan krijgt zijn nieuwe camo’s en nieuwe maps. Ik vind dat dat zonde van je geld is.
Check CrewGrounds voor de meningen van de GamersNET-redacteuren.


Nieuwe stelling
Of de E3 dit jaar echt geweldig was, daar valt over te twisten. Desalniettemin hebben we flink wat grote verrassingen gezien! Niet alleen Sony en Microsoft kwamen met enkele indrukwekkende titels, ook Nintendo bewees dat het nog steeds de kracht heeft om creatieve games te maken. Maar waren al deze verrassingen en toffe spellen genoeg om de E3 voor jou tot een succes te maken? Laat het ons weten door te stemmen op de poll van deze maand:

De E3 was…

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Fabianb's avatar

    De E3 was redelijk, niet meer of minder dan dat. Zoals Caroldus_Maximus een paar dagen geleden al zei, het was ‘creatieve armoede’.

  2.   
    Noice!'s avatar

    De e3 was hoop ik de laatste in deze vorm. Nintendo heeft laten zien dat het anders kan en anders moet. De gamer werd centraal gesteld en dit beviel me wel. Verder hoop ik dat het aantal perskaarten drastisch verminderd zal worden. Als je kijkt naar het aantal bezoekers van de verschillende (game)media uit alleen de Benelux kan je concluderen dat het niet meer is dan een snoepreisje voor de journalisten. Het volgen vanuit Nederland is efficiënter dan om in LA te fungeren als veredeld doorgeefluik, wat bemoeilijkt wordt door het drukke schema en het slechte internet. Laat de live coverage gewoon over aan de grote partijen en laat de ontwikkelaars hierin zelf ook een rol spelen zoals Nintendo dat geweldig deed, dan kan het gros van het journaille lekker thuis blijven en praten over games ipv het geven van sfeerimpressies. (Geen directe kritiek op Gamersnet. Ik heb erg genoten van de filmpjes, ik twijfel enkel over de toegevoegde waarde ervan in de toekomst. Alle previews waren al ooit eerder gespeeld óf kun je dalijk op Gamescom of op uitnodiging spelen)

  3.   
    mattioza's avatar

    Ik mis de optie ‘redelijk teleurstellend tot matig’ 😀

  4.   
    3333/3333's avatar

    Heb er zelf weinig over te zeggen, alle games waar ik naar uitkeek komen zo’n beetje deze óf volgende maand al uit. Heb tijdens de E3 geen games gezien waar ik echt op zit te wachten.

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    Elk jaar heb ik de E3 gekeken, maar dit jaar niet. De E3 van 2012 en 2013 waren zo teleurstellend dat mij de E3 helemaal niks meer boeit. De laatste jaren is gaming sterk verandert, er komt ook teveel rotzooi uit.

    Heb wel alle nieuwsberichten gelezen, totaal geen spijt ervan dat ik de E3 heb overgeslagen. Heb bij geen enkel nieuws bericht gehad, wauw, dat is vet!

    Wanneer Star Citizen faalt, dan kap ik ook helemaal met gaming. Begin steeds meer gefrustreerder te raken op het gebied van games. Ik vindt het bijv. wel leuk om zelf met game engines te klooien, eigen landschappen maken, wat met de AI klooien etc.

    Ook als ik games koop, speel ze 5 minuten en dan vreten ze weer stof. Om het kort te houden, De E3 was…. geen idee, niet in verdiept! 🙂

  6.   
    Leukste's avatar

    De E3 was… Vet.

    Ook al waren veel van de trailers al voor de E3 uitgelekt. Ik heb de E3 toch met veel plezier gevolgd bij GamersNET. De livestreams waren goed te volgen via de website van GamersNET en Twitch.

    Rozaantjie schreef, "Nintendo heeft laten zien dat het anders kan en anders moet."

    Het is goed om te zien inderdaad. Maar het moet niet zo gaan zijn dat de E3 op andere game expo’s gaat lijken. De E3 moet wel een beetje van zichzelf behouden en niet teveel op een Firstlook of andere expo gaan lijken.

    Rozaantjie schreef, "Het volgen vanuit Nederland is efficiënter dan om in LA te fungeren als veredeld doorgeefluik, wat bemoeilijkt wordt door het drukke schema en het slechte internet. Laat de live coverage gewoon over aan de grote partijen en laat de ontwikkelaars hierin zelf ook een rol spelen zoals Nintendo dat geweldig deed, dan kan het gros van het journaille lekker thuis blijven en praten over games ipv het geven van sfeerimpressies."

    Ik vond het juist goed dat er 2 mensen van de redactie naar LA gingen. Zo konden wij vragen laten beantwoorden die wij nog hadden na de persconferenties door de developers op het evenement. Peter liet zich ook nog even horen via Skype in de Livestream op GNHQ. En zo kon GamersNET met zogeheten sfeerimpressies ook een beetje zijn eigen draai daar aan de E3 geven.

  7.   
    FioranoJC's avatar

    Vorig jaar had ik zo’n gevoel van ”mwa”.. Prima maar ik ben niet echt lekker gemaakt met super vette games. ( op een paar na )

    Maar dit jaar heeft het nieuws vanaf de E3 me wel blij verrast!

    Allereerst omdat GTA V eindelijk voor de PC is aangekondigd, en waarin de graphics echt een toegevoegde waarde is geworden voor deze game. Maar ook dat er nieuws was over Destiny, The Crew, Far Cry 4 en the Division. Maar boven al: Assassin’s Creed: Unity. WHAAT een game is dat zeg! Woow, eindelijk weer een grote historische stad waarin we als een soort Robin Hood / zwarte Piet de daken kunnen beklimmen. Opgelucht is het woord voor die game. Eindelijk back to it’s roots!

    Filmpjes van jullie waren ook weer interessant! Tof gedaan jongens.

  8.   
    Noice!'s avatar

    @leukste: Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook wel “leuk”. Maar rechtvaardigt “leuk” de €10.000 aan expenses? Mij lijkt van niet. Als ze lekker een livestream opzetten op GNHQ, alwaar ze kamperen, en ze voorzien ons van live commentaar inclusief voorbeschouwing en nabeschouwing dan ben ik net zo blij en waarschijnlijk beter geïnformeerd. Het eigen GN karakter blijft toch behouden, maar je kiest voor een goedkopere en waarschijnlijk meer op de lezer/ kijker gerichte aanpak. Maar ik zei het enkel om Peter een gunst te verlenen; hij heeft ervoor gezorgd dat ik een ps4 heb, ik wilde hem helpen om deze kosten in de toekomst te besparen zodat hij het kan uitgeven aan glitterjasjes en aardbeien met slagroom.