Tiener overvalt bank om current-gen console te kopen

Er zijn momenteel flink wat tieners die dolgraag met een current-gen console aan de slag willen, maar nog niet het geld hebben om er één te kopen. Misschien behoor jij ook wel tot die groep. Wat ga je dan doen? De meesten kiezen ervoor om gewoon te gaan sparen, maar een tiener uit Colorado dacht een effectievere manier te hebben gevonden.

Op 14 mei 2014 liep de 19-jarige Tyler Matthew Schnapp een Wells Fargo-bank binnen, bewapend met een neppistool en een papiertje. Daarop had Schnapp geschreven wat zijn intenties waren en toen de kassier dat papiertje onder ogen kreeg, overhandigde hij de jongen 1300 dollar.

Het leek de perfecte roof: Schnapp liep zonder problemen de bank uit en de politie slaagde er niet meer in hem op te sporen. Het blijkt echter wel dat Schnapp niet goed heeft opgelet tijdens de Heist-missies van GTA 5, want nog dezelfde week gebruikte hij zijn buit om een current-gen console te kopen bij de plaatselijke Wal-Mart. Op die manier kon de politie hem eenvoudig opsporen.

Schnapp zit inmiddels achter slot en grendel en de zaak lijkt daarmee opgelost te zijn. Toch blijven wij nog met één grote vraag zitten: ging deze criminele tiener voor de PlayStation 4, of besteedde hij zijn “zuurverdiende” centen aan de Xbox One?

  1.   
    Jerry97's avatar

    Ik ben gewoon aan het sparen hoor.
    Haha 🙂

  2.   
    Fabianb's avatar

    Ik snap niet helemaal hoe de politie wist dat hij de overvaller was als hij gewoon een nieuwe console koopt? Tenzij hij geen gezichtsbedekking droeg maar dat spreekt voor zich lijkt me..

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Fabianb schreef, "Ik snap niet helemaal hoe de politie wist dat hij de overvaller was als hij gewoon een nieuwe console koopt? Tenzij hij geen gezichtsbedekking droeg maar dat spreekt voor zich lijkt me.."

    Op geld staan nummers dus de bank heeft de nummers van de gestolen biljetten door gegeven aan de politie alleen hoe ze dat controleren weet ik niet.
    Denk dat die xbox one heeft gekocht aangezien ps4 uitverkocht is.

  4.   
    3333/3333's avatar

    Current-gen was het toch, Gamersnet?

  5.   
    randoman1337's avatar

    next gen console? de xbox one en ps4 zijn gewoon de current gen consoles hoor.

  6.   
    Tom's avatar

    Ik heb het even aangepast. 😉

  7.   
    thijsknvb's avatar

    hij ging waarschijnlijk voor de wii u XD

  8.   
    Tadao's avatar

    Ik snap ook niet hoe hij verwacht er zo makkelijk mee weg te komen. Zijn sommige mensen zo gesloten van geest voor zo lang dat ze dingen zo leren?

  9.   
    Deadstriker's avatar

    Geniaal, sparen is voor losers! 😉

  10.   
    Leukste's avatar

    Tja… Zoiets gebeurd natuurlijk in Amerika.

  11.   
    Noice!'s avatar

    Deadstriker schreef, "Geniaal, sparen is voor losers! 😉 "

    Dit! Als dank voor de publiciteit moet Sony hem zeker een console aanbieden als hij vrijkomt… In Amerika zal dit zo ongeveer rond de launch van de PS 9 zijn…

  12.   
    YukiYozu's avatar

    het is ook niet heel slim om gestolen geld uit te gaan geven xD

  13.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Volgende keer aan Lester vragen hoe het beter kan http://cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2013/09/GTA-V-i2.jpg xD! 😀

  14.   
    jessy123's avatar

    slim!

  15.   
    D_Dog's avatar

    Ik moet echt wennen aan de next gen/current gen gelul.

  16.   
    DeAdSeYe's avatar

    soldierarjan schreef, "

    ”Fabianb” schreef, "Ik snap niet helemaal hoe de politie wist dat hij de overvaller was als hij gewoon een nieuwe console koopt? Tenzij hij geen gezichtsbedekking droeg maar dat spreekt voor zich lijkt me.."

    Op geld staan nummers dus de bank heeft de nummers van de gestolen biljetten door gegeven aan de politie alleen hoe ze dat controleren weet ik niet.
    Denk dat die xbox one heeft gekocht aangezien ps4 uitverkocht is."

    Er worden ook genoeg andere trucjes toegepast. Sommige banken zetten speciale watermerken op hun biljetten. Ze passen zoveel trucjes toe om de gestolen biljetten te identificeren. Biljetten met deze watermerk zijn geen officiële
    betaalmiddel en zijn puur bedoelt om overvallers te traceren of te gebruiken als bewijs. De bank medewerker is natuurlijk het geld gaan pakken en heeft deze bankbiljetten meegegeven.

    De wallmart cassière heeft het geld gecontroleerd op nep geld en heeft vervolgens het watermerk gezien, eigendom van bank “Wells Fargo-bank”. De manager heeft vervolgens de politie ingeschakeld.

    Het lijkt me erg dom als deze meneer zonder een gezichtsbedekking een bank is gaan overvallen. Anders zou het voor de politie ook niet zo moeilijk zijn geweest om deze meneer te traceren. Pas op het moment toen hij met het geld is gaan betalen, werd hij betrapt. Dus ergens moest wel een watermerk op deze bankbiljet staan, want aan een nummer kun je niet zien wanneer een biljet is gestolen, althans voor de walmart waar hij is gearresteerd.