Scenaristen-duo gevonden voor Watch Dogs-film

Sony Pictures heeft vandaag bekend gemaakt het scenaristen-duo Rhett Reese en Paul Wernick te hebben aangetrokken voor de game-verfilming van Watch Dogs. Beide heren werkte eerder samen aan de scenario’s van Zombieland en G.I. Joe: Retaliation. Hoewel de game pas op 27 mei verschijnt zijn de voorbereidingen voor de film blijkbaar al in volle gang.

Watch Dogs gaat over Aiden Pearce, een briljante hacker die uit is op wraak en zijn eigen vorm van rechtspraak wilt uitoefenen na een gewelddadig familiedrama. Pearce gebruikt al zijn vaardgheden om Chicago’s Central Operating System (ctOS) te hacken, waarmee de gehele infrastructuur van de stad, waaronder beveiligingscamera’s, stoplichten en openbaar vervoer worden aangestuurd. Ook bevat dit systeem databases met belangrijke informatie over de inwoners van de stad. In het spel maakt Pearce van de gehele stad Chicago het ultieme wapen.

Game-ontwikkelaar Ubisoft is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de film waarin zij worden ondersteund door Hannah Minghella en Sam Dickerman van Columbia Pictures en Alexandra Milchan en Andrew Calof van New Regency. Wanneer de film in de bioscoop te zien zal zijn is nog niet bekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren