Uitgelekte video toont gameplay van LucasArts’ gecancelde Darth Maul-game

Toen Disney een jaar geleden de Star Wars-franchise opkocht, kreeg het ook game-ontwikkelaar LucasArts in handen. Helaas besloten Mickey Mouse en zijn vriendjes om deze studio direct te sluiten, wat ertoe leidde dat het veelbelovende Star Wars 1313 per direct gecanceld werd. Nu blijkt dat dit niet de enige recente Star Wars-game is die nooit het levenslicht heeft gezien.

Een uitgelekte gameplayvideo bevestigt namelijk het bestaan van een heus Darth Maul-spel. Deze third-person actiegame was in ontwikkeling bij LucasArts en Red Fly Studios, de ontwikkelaar van de Wii-versie van The Force Unleashed 2. De game zou oorspronkelijk een Wii exclusive worden, maar LucasArts besloot dat het spel ook zou moeten verschijnen op de pc, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U.

Red Fly begon in oktober 2010 met het ontwikkelen van de prototypes, maar op de helft besloot George Lucas roet in het eten te gooien. Hij was het niet eens met de ideeën van Red Fly en vond dat de game een “buddy-cop-achtige ervaring” moest worden, waarbij Darth Maul en Darth Talon besluiten om samen te werken.

Hoewel deze twee personages volgens de Star Wars lore honderd jaar van elkaar gescheiden zijn, ging Red Fly akkoord met de ideeën van Lucas. Ze begonnen met de ontwikkeling van het spel en na verloop van tijd raakte LucasArts zo geïnteresseerd, dat het overwoog om de studio op te kopen. Helaas mocht het nooit zover komen: de game werd om onbekende redenen gecanceld in 2011.

Nu, zo’n drie jaar later, is er een halve minuut durende gameplay-video uitgelekt op het internet. Hierin zien we hoe Darth Maul het met zijn dubbele lightsaber en force-krachten opneemt tegen een groep vijanden. De gameplay doet opvallend veel denken aan die van The Force Unleashed.


Momenteel heeft EA de rechten voor games van de Star Wars-franchise. Dat bedrijf gaat ons in de toekomst onder andere verwennen met Star Wars: Battlefront en een Star Wars-game van Uncharted-schrijfster Amy Hennig.

 1.   
  Tadao's avatar

  Zo’n game zou wel awesome geweest zijn als het geen Force Unleashed clone met een andere skin geworden zou zijn. Zeg wat je wilt de van ‘proloog trilogie’, maar Darth Maul was een badass.

 2.   
  UncreatedKoen's avatar

  Had deze game graag uit zien komen. Vind het altijd jammer als je hoort dat een game gecancelled wordt en vervolgens zie je nog hoe awesome het eigenlijk is/was.

 3.   
  The Snelle's avatar

  dit zou prachtig geweest zijn