Nvidia stopt met ondersteuning van DirectX 10 grafische kaarten

DirectX 10 is al heel wat jaartjes oud en gezien we deze week ook meer te horen zullen krijgen over DirectX 12 is het niet heel vreemd dat Nvidia heeft aangekondigd dat ze over een tijdje geen ondersteuning meer zullen bieden voor DirectX 10. Dit houdt concreet in dat de de 340-release van hun drivers de laatste versie is die DirectX 10-kaarten zal ondersteunen.

De ondersteuning voor dit soort kaarten binnen de 340-release van de drivers is echter ook eindig, want vanaf 1 april 2016 houdt ook de ondersteuning voor DirectX 10 binnen de 340-release op. De Nvidia-kaarten waar het om gaat zijn onder andere de GeForce 8, 9, 100, 200, 300 en 400 als het gaat om desktopgerelateerde producten en de GeForce 7, 8, 9, 100, 200 en 300 als het gaat om laptops.

 1.   
  lassieman's avatar

  Ik denk niet dat er nog ‘gamers’ zijn met zo’n kaart. En andere mensen zullen toch geen ondersteuning voor de nieuwste games nodig hebben.

 2.   
  Codename_black's avatar

  Dat is heel makkelijk gezegd, ik heb anders nog een reserve kaart die onder de 400 serie valt, zodat ik altijd nog kan gamen, dit valt me toch vies tegen!

 3.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Heb dit een paar dagen geleden al gelezen en vind het een goede zaak.

  Nu kunnen ze tenminste focussen op dx11 en hoger ipv verouderde hardware.
  Het is knap dat ze zolang de oude 8800 series etc ondersteund hebben ­čść

 4.   
  3333/3333's avatar

  Begrijpelijk, dit maakt voor de meeste gamers geen bal uit. Als je nog op zo’n oude kaart speelt is het onderhand ook wel tijd om te upgraden. Die mensen willen voor een kwartje op de 1e rij zitten.

  @Codenameblack, je kunt je oude kaart nog prima gebruiken. Je krijgt alleen geen driver updates meer, dat is alles.

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  E Rommel schreef, "Begrijpelijk, dit maakt voor de meeste gamers geen bal uit. Als je nog op zo’n oude kaart speelt is het onderhand ook wel tijd om te upgraden. Die mensen willen voor een kwartje op de 1e rij zitten.
  @Codenameblack, je kunt je oude kaart nog prima gebruiken. Je krijgt alleen geen driver updates meer, dat is alles. "

  Het is deels waar, maar hou het prima gebruiken buiten boort. Wanneer de driver support stopt zullen alle games die voor de laatste driver update perfect werken, maar games die naar de laatste driver update uitkomen zullen mogelijk problemen gaan veroorzaken. Er zullen dan algauw grafische bugs voorkomen, framedrops, performance verlies etc. Er zijn nog genoeg nieuwere games die op directx 9 draaien.