Boxart The Evil Within is opvallend gewelddadig

Meestal publiceren we boxarts niet op de voorpagina, maar die van The Evil Within is zo opmerkelijk dat we hem graag even met jullie willen delen. Het hoesje springt namelijk niet in het oog vanwege de mooie compositie of de felle kleuren, maar vooral vanwege het feit dat hij opvallend gewelddadig is.

We betwijfelen of dit hoesje straks ook in de winkels te zien zal zijn, want de kans is groot dat menig fatsoensrakker tegen de boxart zal protesteren. En toegegeven: het beeld kan inderdaad nogal afschrikkend zijn voor onschuldige, tienjarige kinderen die de gamesafdeling bezoeken, op zoek naar Disney Infinity.

Vind jij de boxart te gewelddadig? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Maar voordat alle ouders & mensen die 0% games spelen of die er iets mee te maken hebben gaan b!itchen kijk eens dat dat mooie icoontje links onder in de box-art.

    Een icoontje die is bedoeld voor een bepaalde doelgroep, voor mij part mag het zo gewelddadig zijn als het maar kan. Sterker nog games zijn niet gewelddadig genoeg na mijn mening, zeker horror games zijn vaak mild op het WoW gewelddadigheid factor. 🙂

  2.   
    Verluci's avatar

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "Maar voordat alle ouders & mensen die 0% games spelen of die er iets mee te maken hebben gaan b!itchen kijk eens dat dat mooie icoontje links onder in de box-art.
    Een icoontje die is bedoeld voor een bepaalde doelgroep, voor mij part mag het zo gewelddadig zijn als het maar kan. Sterker nog games zijn niet gewelddadig genoeg na mijn mening, zeker horror games zijn vaak mild op het WoW gewelddadigheid factor. 🙂 "

    Dat komt omdat terug kunnen vechten niet eng is. Als je je machteloos voelt word je pas echt bang.
    Verder ben ik het met je eens, die games zijn 18+/16+, niet geschikt voor kinderen, maar het hoesje is toch ook vrij 18+. Alternatieve boxart voor fysieke winkels zou ik begrijpen.

  3.   
    Daan's avatar

    Aan de andere kant; men ziet nu gelijk in één oogopslag wat voor soort game het is. 🙂

  4.   
    Jonah's avatar

    Doet me direct denken aan Evil Dead. 😛

  5.   
    3333/3333's avatar

    Daan schreef, "Aan de andere kant; men ziet nu gelijk in één oogopslag wat voor soort game het is. 🙂 "

    Ben ik met je eens, in dat opzicht is dit een hele goed cover. Is goed over nagedacht, ook die lange I die als een mes in het ook lijkt te prikken.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Daan schreef, "Aan de andere kant; men ziet nu gelijk in één oogopslag wat voor soort game het is. 🙂 "

    Daar kan ik ook helemaal mee eens zijn.

    Ik heb geen kinderen maar als ik ze had van ongeveer 7 tot 11 jaar en ik kijk naar de box-art dan zou ik ook persoonlijk zeggen dat ik pass, niet omdat ik naar die 18+ sticker kijk maar naar de cover zelf.
    Games zoals Grand Theft Auto V staat ook een 18+ op maar je kunt niet echt zien wat voor een
    soort type game het is als je kijkt naar het plaatje.

    Dus ja, ontwikkelaars moeten meer van dit soort box-art maken zodat je meteen kunt zien in 1 sec wat voor soort type game het is, of dat het intimiderend eng/gewelddadig is.

  7.   
    Overload14's avatar

    Ook al spreekt de game mij niet echt aan is dit toch wel de meest originele/vette/brutale cover die ik in een lange tijd gezien heb 😀

  8.   
    ShadyXL's avatar

    Dit is gewoon een prachtige boxart. Wie ervoor zorgt dat dit niet zo in de winkels komt die moet zichzelf verbieden. Er staat niet voor niets 18 op.

  9.   
    GrijzeVos's avatar

    Geweldadig? valt mee toch.

  10.   
    scarface123's avatar

    darkmvr schreef, "Geweldadig? valt mee toch."

    jah ik vind het ook wel mee vallen als je het vergelijk met boxarts van sommige films