Bèta Titanfall draait op een resolutie van 792p op Xbox One

Titanfall-ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft ongetwijfeld hard zijn best gedaan om de resolutie van zijn eerste game boven de 720p te krijgen op de Xbox One en na analyse van de bèta blijkt dat het daarin is geslaagd. De game draait namelijk op de merkwaardige resolutie van 1408×792 pixels.

Dit is opmerkelijk, aangezien consolegames meestal een HD Ready-resolutie (1280×720) of Full HD-resolutie (1920×1080) hebben. Community manager Abbie Heppe beaamt dit, maar benadrukt tegelijkertijd dat veel andere games ook niet precies op één van deze twee resoluties draaien; ze worden vaak simpelweg geüpscaled naar 1080p.

Volgens Heppe doet Respawn momenteel hard zijn best om de resolutie nog voor de release op te krikken naar 900p, met een framerate van 60 frames per seconde. Of dit de ontwikkelaars gaat lukken, zal blijken wanneer de game op 13 maart in de winkels ligt. Wil je het zekere voor het onzekere nemen en Titanfall in 1080p aanschouwen, dan lijk je dus aangewezen op de pc-versie.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Prima keuze, een framerate van 60 is veel belangrijker dan een hogere resolutie. Eindelijk een ontwikkelaar die het snapt.

  2.   
    DGonlag2's avatar

    E Rommel schreef, "Prima keuze, een framerate van 60 is veel belangrijker dan een hogere resolutie. Eindelijk een ontwikkelaar die het snapt. "

    Hoewel ik het er gedeeltelijk mee eens ben moet ik zeggen dat een niet native resolutie er wel erg vercrackt uit ziet op een scherm. En dan zijn de graphics al niet geweldig. Zonde dat dit spel niet eens op 1080p (kan) draaien, zegt denk ik toch wat over de kracht van de XBox One.

  3.   
    Sa.'s avatar

    DGonlag2″][quote=”E Rommel schreef, "Prima keuze, een framerate van 60 is veel belangrijker dan een hogere resolutie. Eindelijk een ontwikkelaar die het snapt. "

    Hoewel ik het er gedeeltelijk mee eens ben moet ik zeggen dat een niet native resolutie er wel erg vercrackt uit ziet op een scherm. En dan zijn de graphics al niet geweldig. Zonde dat dit spel niet eens op 1080p (kan) draaien, zegt denk ik toch wat over de kracht van de XBox One. [/quote]
    Het is niet per se de kracht van de Xbox One, het is meer de bouw. Het lijkt eigenlijk een beetje op het probleem van de Ps3, de kracht is er wel, maar het is moeilijk(er) het te benutten. 😉

  4.   
    Hitman047's avatar

    Zijn er hier mensen die al een bèta key hebben ontvangen?

    Ik twijfel hard wat ik met die key zal doen zodra ik er één krijg. Aan de ene kant wil ik de game ontzettend graag uit proberen, maar aan de andere kant leveren ze wel grof geld op: Sommige mensen leggen gewoon +/- €80,- neer om 4 dagen lang een oude build, van een incomplete, niet afgewerkte game te kunnen spelen!

    😕

  5.   
    Koen's avatar

    Voor 80 euro zou ik het zo van de hand doen 🙂 Kun je de complete game over een maand gratis spelen en dan houd je nog over ook.

  6.   
    Danielle.k's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Zijn er hier mensen die al een bèta key hebben ontvangen?
    Ik twijfel hard wat ik met die key zal doen zodra ik er één krijg. Aan de ene kant wil ik de game ontzettend graag uit proberen, maar aan de andere kant leveren ze wel grof geld op: Sommige mensen leggen gewoon +/- €80,- neer om 4 dagen lang een oude build, van een incomplete, niet afgewerkte game te kunnen spelen!
    😕 "

    Tussen 80 euro vragen en daadwerkelijk krijgen zit een verschil, weet niet waar die keys aangeboden worden maar bijvoorbeeld op marktplaats kan men zo veel vragen of mensen het er uiteindelijk voor betalen is een 2e, kan ook zo zijn dat achteraf maar 25 euro betaald wordt.

    Nog leuk want voor 25 euro ga ik liever lekker naar de chinees dan dat ik een beta ervan uitprobeer 🙂

  7.   
    Ralph P Scene's avatar

    al win ik een key verkoop ik hem wel

  8.   
    noah81's avatar

    Balen dat ik nog geen key heb

  9.   
    coolking's avatar

    Vet spel net gespeeld 😀