Early Access-versie DayZ al meer dan 800.000 maal verkocht

Dat DayZ populair is, dat wisten we al langer. Desondanks weet de immense populariteit van de game keer op keer te verrassen. Want hoewel de game nog op Steam Early Access staat, wat betekent dat de stand-alone nog in de alpha-fase van de ontwikkeling zit, was de stand-alone-versie van de ArmA II-mod binnen 24 uur al meer dan 150.000 maal verkocht. Ook gedurende de Steam Holiday Sale, waarin je twee weken lang toppers als Skyrim, Tomb Raider en nog veel meer voor zeer weinig geld aan kon schaffen, wist DayZ zonder enkele korting constant de best verkopende game op Steam te zijn.

Dit succes weerspiegelt zich dan ook zonder meer in prachtige verkoopcijfers. De stand-alone-versie van DayZ, die 23,99 euro kost, is binnen een maand namelijk alweer meer dan 800.000 keren verkocht, dit ondanks het feit dat de game zich dus nog in de alpha-fase bevindt en met de nodige fikse problemen en bugs kampt. De man achter DayZ, Dean Hall, laat weten dat zulke goede verkoopcijfers dan ook compleet onverwacht waren. Het forse aantal verkopen zal volgens Hall dan ook een zeer gunstige invloed hebben op de ontwikkeling van DayZ in de toekomst:

We (bohemia and I) had very ambitious plans for 2014 already, however this amount of sales was completely unexpected. Honestly, 250k within a quarter was what I would have considered a success. So to move nearly 800,000 in under a month is crazy.

We’ll be finalizing our roadmap in mid January, but it is safe to say that this kind of result will be having a very positive effect on that roadmap.

  1.   
    triggermike's avatar

    Ik hoop dat ze gestimuleerd blijven en niet denken dat ze nu op hun gemak kunnen werken nu ze er genoeg aan hebben verdiend.
    ik koop hem ook na de examens ๐Ÿ˜€

  2.   
    XiovAvoiX's avatar

    Ben nog steeds verondersteld dat ze December 2012 als release datum hadden, en als je ziet wat ze nu hebben aan game denk je toch even van hmm….. Maar goed, ben blij dat het uit is en hoop dat het snel uitgebreider word.

  3.   
    Kenneloth's avatar

    XiovAvoiX schreef, "Ben nog steeds verondersteld dat ze December 2012 als release datum hadden, en als je ziet wat ze nu hebben aan game denk je toch even van hmm….. Maar goed, ben blij dat het uit is en hoop dat het snel uitgebreider word."

    Hoezo, hm….? Het was al vanaf dag 1 bekend dat DayZ als Alpha zou worden uitgebracht, dus dan kun je ook verwachten dat de game veel mist. Ze waarschuwen mensen ook de game niet te kopen als je er veel van verwacht.

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    triggermike schreef, "Ik hoop dat ze gestimuleerd blijven en niet denken dat ze nu op hun gemak kunnen werken nu ze er genoeg aan hebben verdiend.
    ik koop hem ook na de examens ๐Ÿ˜€ "

    Helemaal mee eens. ๐Ÿ™‚

  5.   
    NightHawk's avatar

    Vind betalen voor een spel nog in productie nog steeds stom gewoon. Wat stopt er hen van om er mee op te houden aangezien ze al zo veel verkocht hebben?

  6.   
    WoKingNL's avatar

    Het enige wat er door me heen gaat als ik dit lees is “WTF” zoveel voor een game die nog lang niet klaar is.

  7.   
    lassieman's avatar

    NightHawk schreef, "Vind betalen voor een spel nog in productie nog steeds stom gewoon. Wat stopt er hen van om er mee op te houden aangezien ze al zo veel verkocht hebben? "

    Het is goedkoper om hem nu al te kopen, dat is al een reden. Er is natuurlijk geen enkele garantie dat de final-game ook goed wordt. Maar als dat niet zo is kan het bedrijf het verder wel schudden denk ik. Ze hebben dan zoveel mensen in de steek gelaten dat ze later waarschijnlijk veel inkomsten mis zullen lopen.

    Eigenlijk is dit een soort pre-order, maar dan mag je hem al spelen, maar niet meer annuleren. Lijkt me niet onaardig.

    Met DayZ is het ook nog eens zo dat veel mensen de mod hebben gespeeld en dus weten wat ze kunnen verwachten met de final game.

  8.   
    iforczz's avatar

    En dit is de early access :0
    Dan wil ik wel eens weten als het spel echt gereleased wordt hoeveel mensen het dan nog kopen ๐Ÿ˜€

  9.   
    XiovAvoiX's avatar

    Kenneloth schreef, "

    ”XiovAvoiX” schreef, "Ben nog steeds verondersteld dat ze December 2012 als release datum hadden, en als je ziet wat ze nu hebben aan game denk je toch even van hmm….. Maar goed, ben blij dat het uit is en hoop dat het snel uitgebreider word."

    Hoezo, hm….? Het was al vanaf dag 1 bekend dat DayZ als Alpha zou worden uitgebracht, dus dan kun je ook verwachten dat de game veel mist. Ze waarschuwen mensen ook de game niet te kopen als je er veel van verwacht."

    Ik verwachtte ook wel dat de game veel miste, maar kom op zeg. Een alpha met 4 wapens die meer dan 1 jaar lang is uitgesteld vind ik tegenvallen. Maar ja dat is mijn opinie, en het kan zijn dat mensen er anders over denken.