Nederlandse indie-ontwikkelaar Sassybot Studio laat zich opsluiten voor Serious Request

Sassybot Studio, een indie-ontwikkelaar uit Breda die bestaat uit studenten en Alumni van de NHTV Games Academy, heeft een ludieke actie opgezet om geld in te zamelen voor Serious Request. Afgelopen woensdag hebben drie jongens van deze studio zich op laten sluiten door D66-wethouder Saskia Boelema en Daphne Heeroma van de NHTV Games Academy. Het drietal zal een week lang in dit huis verblijven om een speciale Serious Request-game te ontwikkelen.

Het thema van Serious Request dit jaar is “kindersterfte door diarree” en daar speelt het spelletje van Sassybot op in. Als speler stap je in de schoenen van een Rode Kruis-hulpverlener, waarna je terechtkomt in een regio waar kindersterfte door diarree een structureel probleem is. Vanuit vogelperspectief krijg je de taak om de levensstandaard van de verschillende dorpen te verhogen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de inwoners op te leiden of faciliteiten te verbeteren.

Door te doneren aan het project help je niet enkel in de strijd tegen diarree, je wordt ook vereeuwigd in de game! Wanneer je minstens 1 euro doneert, stopt de ontwikkelaar jouw naam in de game door een vrijwilliger naar je te vernoemen. Bovendien krijg je een twee uur lange DJ-set opgestuurd, die speciaal voor het project “Elimu” is gemixt. Je kunt uiteraard ook meer doneren en hoe meer je geeft, des te prominenter is jouw naam aanwezig in de game! Elke euro gaat rechtstreeks naar Serious Request, dus je helpt zowel in de virtuele als de echte wereld om babysterfte door diarree de wereld uit te helpen.

Check de speciale site van Sassybot Studio als je wilt doneren of op zoek bent naar meer informatie. Benieuwd hoe het de jongens vergaat? Check dan onderstaande livestream!

[SCREENSHOTS]

Watch live video from SassyBot on nl.twitch.tv
  1.   
    Ralph P Scene's avatar

    leuke actie

  2.   
    3333/3333's avatar

    Ben Serious Request al jaren beu. Alleen maar blanke mensen die een schuldgevoel af willen kopen of zichzelf even in de aandacht willen zetten.

    Als je de kinderen in Afrika echt wilt helpen ga je er zelf heen. Werken, ipv zakken met geld te sturen. Door ze afhankelijk te maken van ontwikkelingshulp blijven het ontwikkelingslanden. Ethopië zou in theorie zichzelf volledig in alle behoefte kunnen voorzien, maar de mensen in het zuiden van het land kunnen alleen nog maar hun hand ophouden.

  3.   
    Ralph P Scene's avatar

    de helft van het geld komt toch niet aan. Gaat zo recht in de broekzak van de hoge pief

  4.   
    Rudizo18's avatar

    Helemaal eens met beide andere comments

  5.   
    Leon's avatar

    E Rommel schreef, "Door ze afhankelijk te maken van ontwikkelingshulp blijven het ontwikkelingslanden."

    Dus wat jij zegt is dat eenjarige baby’s met diarree wel zelf hun gezondheidsproblemen op kunnen lossen? Goh, je bent nog kortzichtiger dan ik dacht.

  6.   
    3333/3333's avatar

    L30N schreef, "

    ”E Rommel” schreef, "Door ze afhankelijk te maken van ontwikkelingshulp blijven het ontwikkelingslanden."

    Dus wat jij zegt is dat eenjarige baby’s met diarree wel zelf hun gezondheidsproblemen op kunnen lossen? Goh, je bent nog kortzichtiger dan ik dacht."

    Diarree bij kinderen is slechts een van de gevolgen, we moeten kijken naar de oorzaak. Die ligt bij de (corrupte) overheid in die landen. Het geld komt in veelal verkeerde handen terecht en/of wordt verkeerd besteed. Ik ben niet tegen ontwikkelingshulp, maar wel tegen de manier van zakken met geld sturen. Daardoor blijven ze aan het geld-infuus liggen en blijven ze afhankelijk. Daarnaast laten ze bij de 3fm zielige filmpje zien van mensen die allemaal op een heuvel poepen, waarna het in de rivier terecht komt als het gaat regen. Dat is het gevolg van een gebrek aan kennis, niet een gebrek aan geld.

    Wellicht een idee om zelf wat meer onderzoek te doen. In plaats van diegene die kritisch durven te zijn voor kortzichtig uit te maken, zodat je weer even de linkse goedmensch kunt spelen.

  7.   
    Daniel Z's avatar

    Ben het hier toch wel met Erik eens. Blijft een verschrikkelijke actie.