Football Manager 2013 meer dan 10 miljoen keer illegaal gedownload

Football Manager 2014 ligt sinds kort in de winkels en valt goed in de smaak, zo bleek wel uit onze positieve review. Football Manager 2013 was eveneens zeer populair, ook onder de illegale downloaders. Volgens ontwikkelaar Sports Interactive is de 2013-versie van de managergame namelijk meer dan 10 miljoen keer illegaal gedownload.

Hoe men aan deze gegevens komt? Sports Interactive-baas Miles Jacobson onthulde dat men een speciaal stukje code in de game heeft verwerkt, die alle IP-adressen kon volgen van gamers die een gekraakte versie speelden. Dit trucje leverde het schokkende aantal van 10,1 miljoen illegale spelers op. Van dit aantal zijn er 3,2 miljoen uit China afkomstig, gevolgd door 1 miljoen uit Turkije, 780 duizend uit Portugal en 547 duizend uit Italië.

Volgens Jacobson valt er verder weinig aan te doen. Crackers zullen altijd games blijven kraken en er blijven altijd spelers die games illegaal spelen. Hoewel piraterij dus nooit zal verdwijnen, denkt Jacobson wel dat ontwikkelaars en uitgevers er hun voordeel mee kunnen doen door het fenomeen te begrijpen.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Ze moeten creatiever worden in de aanpak van dit probleem. Ze weten nu al dat zaken als DRM averechts werken, dus kunnen ze zich beter focussen in het creëren van meerwaarde wanneer men de game koopt. Mensen zijn nog steeds bereid te betalen voor games, ook op de pc.