Watch_Dogs uitgesteld omdat Ubisoft ‘de volgende generatie wil winnen’

Afgelopen dinsdag maakte Ubisoft bekend dat Watch_Dogs is uitgesteld naar 2014. Kort daarop volgde het nieuws dat ook The Crew toch niet dit jaar zal verschijnen en toen raakte de spreekwoordelijke stront aan de knikker. Al snel werd namelijk berekend dat het uitstel van deze titels Ubisoft dit fiscale jaar 560 miljoen dollar zal gaan kosten en daar reageerden de aandeelhouders heftig op: de waarde van aandelen in Ubisoft daalde binnen korte tijd met maar liefst 32 procent.

Ubisoft heeft zojuist een officiële verklaring naar buiten gestuurd om zijn aandeelhouders gerust te stellen. Het bedrijf liet weten dat het Watch_Dogs en The Crew heeft uitgesteld omdat het een langetermijndoel voor ogen heeft: het winnen van de volgende generatie:

Our long-term goal is to win the next generation. The tough decisions we took to fully realize the major potential of our new creations have an impact on our short-term performance but we are convinced that, longer term, they will prove to be the right decisions both in terms of satisfaction for our fans and in terms of value creation for our shareholders. We are building franchises that will become perennial pillars of Ubisoft’s financial performance.
Denk jij dat Ubisoft met titels als Watch_Dogs en The Crew een kans heeft om de volgende generatie te winnen? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Koen's avatar

    Dus ze spreken hun eerdere bericht nu al tegen over het garanderen van kwaliteit en het leveren van een game die af is. 🙄

  2.   
    3333/3333's avatar

    Koen schreef, "Dus ze spreken hun eerdere bericht nu al tegen over het garanderen van kwaliteit en het leveren van een game die af is. 🙄 "

    Ubisoft is gewoon niet te vertrouwen, makkelijk zat.

  3.   
    Goldcobra's avatar

    E Rommel schreef, "

    ”Koen” schreef, "Dus ze spreken hun eerdere bericht nu al tegen over het garanderen van kwaliteit en het leveren van een game die af is. 🙄 "

    Ubisoft is gewoon niet te vertrouwen, makkelijk zat. "

    Dan loop je well awesome games mis

  4.   
    Goregash's avatar

    Koen schreef, "Dus ze spreken hun eerdere bericht nu al tegen over het garanderen van kwaliteit en het leveren van een game die af is. 🙄 "

    Waar zie je dat dan? Er staat nergens dat ze het niet releasen omdat blablabla uit komt en dat ze crap kwaliteit willen leveren. Er staat dat ze willen winnen en pilaren willen maken voor hun financiele toekomst. Met andere woorden ze willen paradepaardjes hebben die voor hun veel gaan opleveren. En als hun grootste paradepaardjes nog niet voldoen aan bepaalde eisen, ondanks releases van andere games, dan stellen ze het uit.

    Best simpel eigenlijk, waarom zou je een buggy/lelijke game releasen in een periode waar andere games ook uit komen? Slechte reviews met gevolg en koopkracht neemt af. Doe mij maar gewoon de game goed werkend zoals ik gewend ben van de AC serie.

  5.   
    Leukste's avatar

    “het uitstel van deze titels Ubisoft dit fiscale jaar 560 miljoen dollar zal gaan kosten en daar reageerden de aandeelhouders heftig op: de waarde van aandelen in Ubisoft daalde binnen korte tijd met maar liefst 32 procent.
    Ubisoft heeft zojuist een officiële verklaring naar buiten gestuurd om zijn aandeelhouders gerust te stellen. ”

    Ok? En waarom zou je alleen een officiële verklaring naar buiten willen sturen als je aandeelhouders gefrustreerd raken?
    Oh wacht… $-$ . Maar dat wij in eerste instantie vragen hadden bij het feit dat Ubisoft zijn releases uitstelt is (veel) minder belangrijk.

    Tevens mag ik hopen dat het niet een kwestie van afwachten tot het juiste moment van een game wordt.
    Maar dat je tot dat punt je game wel blijft doorontwikkelen. Anders krijg je daar weer gezeur over.